Computest ontvangt investering van Mentha

03-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Computest ontvangt investering van Mentha

Computest, gespecialiseerd in cybersecurity diensten, performance testing en DevOps, gaat een partnership aan met investeerder Mentha. De samenwerking moet de groei van Computest versnellen en de positie van het bedrijf op het gebied van cybersecurity-dienstverlening versterken.
Daarnaast wil Computest de positie die het heeft als DevOps-specialist verder uitbouwen.

Computest is in 2005 opgericht door Hartger Ruijs. Onder zijn leiding is het bedrijf uit Zoetermeer uitgegroeid tot een organisatie met ruim 100 uiterst gekwalificeerde specialisten. Zij zorgen dat applicaties en infrastructuren bij organisaties veilig werken. Ethisch hackers van Computest wonnen recent een internationale hackerswedstrijd door een kwetsbaarheid in Zoom bloot te leggen.

'Groei versnellen'

Hartger Ruijs, CEO en oprichter van Computest: “Samen met Mentha kunnen we daadwerkelijk de markt gaan veroveren en de groei die we de afgelopen 15 jaar hebben doorgemaakt versnellen. Mentha is betrokken en brengt brede kennis en ervaring mee in het helpen van organisaties om hun potentieel maximaal te benutten. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat we samen de ambitieuze groeiplannen van Computest kunnen realiseren.”

Barend Rutten, partner bij Mentha: “Het aantal ransomware-aanvallen en datalekken zal de komende jaren naar verwachting verder toenemen en daarmee de vraag naar cybersecurity-dienstverlening. Investeren in bescherming, detectie en incident response wordt steeds meer een voorwaarde voor continuïteit van de bedrijfsvoering. Dit biedt kansen voor Computest dat bewezen hoogwaardige expertise en specialisten op dit gebied in huis heeft. We zien ernaar uit het bedrijf met kennis, kunde en kapitaal te begeleiden naar een volgende groeifase."

Terug naar nieuws overzicht
Security