Witold Kepinski - 04 juni 2021

FireEye Products Business verkocht aan Symphony Technology Group

FireEye Products Business verkocht aan Symphony Technology Group image

FireEye heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om de FireEye Products-activiteiten, inclusief de naam FireEye, te verkopen aan een consortium onder leiding van Symphony Technology Group (STG ) in een contante transactie voor 1,2 miljard dollar, vóór belastingen en transactiegerelateerde kosten.

De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen en sluitingsvoorwaarden van de regelgevende instanties, en zal FireEye's netwerk-, e-mail-, eindpunt- en cloudbeveiligingsproducten scheiden, samen met het gerelateerde beveiligingsbeheer- en orkestratieplatform, van Mandiant's controle-agnostische software en diensten, waardoor beide organisaties groei-investeringen kunnen versnellen, nieuwe go-to-market-paden kunnen nastreven en innovatie kunnen richten op hun respectievelijke oplossingen. De FireEye Products-activiteiten en Mandiant Solutions blijven als een enkele entiteit opereren totdat de transactie wordt gesloten, waardoor het management en STG een succesvolle overgang van de FireEye Products-activiteiten naar een zelfstandige entiteit binnen de STG-portfolio kunnen ontwikkelen.

Het bedrijf zet zich in voor het opbouwen en behouden van een sterk partnerschap en zal bij het sluiten overeenkomsten aangaan die zijn ontworpen om de voordelen voor gezamenlijke klanten te maximaliseren. Deze overeenkomsten omvatten een reseller- en marktsamenwerkingsovereenkomst, een strategische samenwerkingsovereenkomst en een transitieserviceovereenkomst. Klanten en partners kunnen verwachten dat ze ten volle profiteren van deze overeenkomsten, aangezien de bedrijven technologie, telemetrie, informatie over bedreigingen en expertise delen.

"Wij geloven dat deze scheiding onze snelgroeiende Mandiant Solutions-activiteiten zal ontsluiten en beide organisaties in staat zal stellen klanten beter van dienst te zijn", aldus Kevin Mandia, Chief Executive Officer van FireEye. “Na de sluiting kunnen we ons exclusief concentreren op het opschalen van onze intelligentie en frontline-expertise via het Mandiant Advantage-platform, terwijl de FireEye Products-activiteiten prioriteit kunnen geven aan investeringen in haar cloud-first beveiligingsproductportfolio. STG's focus op het voeden van innovatieve marktleiders in software en cybersecurity maakt hen een ideale partner voor FireEye Products. We kijken uit naar onze relatie en samenwerking op het gebied van dreigingsinformatie en expertise.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!