Twitter maakt abonnementsdienst beschikbaar

04-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Twitter maakt abonnementsdienst beschikbaar

Twitter rolt zijn abonnementsdienst Twitter Blue uit in Australië en Canada. Deze landen kunnen hiermee als eerste gebruik maken van de dienst die exclusieve opties bevat. Zo kunnen gebruikers in de dertig seconden na het plaatsen van een tweet verstuurde tweets terugroepen, zonder dat anderen deze kunnen zien.

Twitter Blue is een betaalde variant van Twitter die een aanvulling vormt op de gratis variant van Twitter. Het bedrijf meldt dat de gratis versie beschikbaar blijft. Het abonnement biedt toegang tot extra functies, zoals het eerder genoemde terugroepen van tweets. Gebruikers kunnen echter bijvoorbeeld ook een preview bekijken van hun tweet voordat zij deze uitsturen. Ook is een bookmark-functie beschikbaar, waarmee tweets kunnen worden bewaard en geordend. Een leesmodus geeft Tweets weer in een beter leesbaar formaat.

De betaalde variant wordt naar verwachting op termijn ook beschikbaar in Nederland. In de Nederlandse App Store is een maandbedrag van 2,99 euro zichtbaar. Details ontbreken echter. Ook is het onduidelijk wanneer Twitter Blue in andere landen beschikbaar is.

Terug naar nieuws overzicht