Gartner belicht top leveranciers van Cloud Core Financial Management Suites

07-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Gartner belicht top leveranciers van Cloud Core Financial Management Suites

Gartner belicht de belangrijke leveranciers van Cloud Core Financial Management Suites. In het 2021 Gartner Magic Quadrant for Cloud Core Financial Management Suites for Midsize, Large, and Global Enterprises wordt de markt geleid door Oracle Fusion Cloud ERP. Andere leiders zijn Workday, Oracle NetSuite en SAP S/4 HANA Cloud.

Visionaries zijn Microsoft en Sage. Niche spelers zijn SAP Business ByDesign, Infor, FinancialForce en Acumatica.

Volgens Gartner is de markt in beweging aangezien veel organisaties proberen over te stappen naar modernere oplossingen van hun legacy en verouderde on-premises, op licenties gebaseerde omgevingen.

Organisaties zien de aantrekkingskracht van nieuwe tools, maar sommige zijn nog steeds niet klaar voor een typisch project van zes tot 24 maanden (soms langer) vanwege beperkingen rond financiering, werken op afstand en algehele onvoorbereidheid, aldus Gartner. Als gevolg hiervan zijn veel projecten, die gericht waren op de vervanging van legacy-systemen in 2020 en 2021, uitgesteld, maar deze zullen binnenkort in de rest van 2021 en in 2022 worden opgestart, zo voorspelt Gartner.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud