Witold Kepinski - 08 juni 2021

Siemens neemt Nextflow Software over

Siemens neemt Nextflow Software over image

Siemens heeft aangekondigd dat het Nextflow Software heeft overgenomen, een onafhankelijke leverancier van geavanceerde op deeltjes gebaseerde computational fluid dynamics (CFD)-oplossingen.

Nextflow Software wordt onderdeel van Siemens Digital Industries Software, waar het aanbod het Simcenter-softwareportfolio, onderdeel van het Siemens Xcelerator-portfolio van software en diensten, zal uitbreiden met snelle meshless CFD-mogelijkheden om de analyse van complexe tijdelijke toepassingen in de automobiel-, lucht- en ruimtevaart- en scheepvaartindustrieën zoals versnellingsbaksmering, tankklotsen of koeling door elektromotoren.

Siemens Digital Industries Software is al gepositioneerd op de CFD-markt en biedt zowel CAD-gerichte als high-fidelity-oplossingen voor mechanische en elektrische ontwerpscenario's. De toevoeging van de Smooth-Particle Hydrodynamics (SPH) -technologie van Nextflow Software aan het Simcenter-portfolio kan analisten in staat stellen om gebruik te maken van de complementaire aard van meshless en mesh-based solvers om te profiteren van elk van hun sterke punten, waardoor de deur wordt geopend naar nieuwe toepassingen die voorheen moeilijk waren aan te pakken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!