Dit heb je anno 2021 nodig om je website te beveiligen
Cybercriminaliteit is in allerlei vormen aanwezig, variërend van het installeren van virussen en malware tot phishing. Het is steeds belangrijker om je website optimaal te beveiligen om cybercriminelen buiten de deur te houden.
Een virtuele ingang die openstaat, is snel gevonden door kwaadwilligen, waardoor jee het risico loopt dat er gegevens worden gestolen of je bestanden in gijzeling worden genomen. Genoeg reden dus om de website goed te beveiligen, zoals met de juiste webhosting, waarbij er diverse beveiligingsmaatregelen van toepassing zijn.
SSH-toegang
Hosting met standaard toepassing van SSH-toegang is een van de maatregelen ter beveiliging. Het is een middel in de vorm van Secure Shell, waarmee het mogelijk is om via een versleutelde weg op een server of toestel in te loggen. Daarbij is het mogelijk om op afstand commando’s uit te voeren op andere toestellen of servers. Het is een erg veilige vorm van software omdat er sprake is van encrypted dataverzending. Hierdoor is het voor derden niet mogelijk om bijvoorbeeld achter wachtwoorden te komen. Bij de toepassing van het netwerkprotocol SSH is het niet mogelijk om een internetverbinding af te tappen. Op deze manier is het verzenden van data veilig.
Beveiliging tegen hacking en malware
Hacking en malware vormen anno 2021 een serieuze bedreiging, zoals meer concreet het installeren van ransomware. Dat is gijzelsoftware die ervoor zorgt dat reguliere gebruikers bijvoorbeeld geen toegang meer hebben tot eigen bestanden. Er wordt dan losgeld geëist om de bestanden weer vrij te geven. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot het systeem. Goede hosting providers voorzien in bescherming tegen hacking en malware. Daarbij is er ook sprake van bescherming tegen virussen en DDoS-aanvallen. Het is handig als daarbij automatisch beveiligingsrisico’s op websites worden gedetecteerd en worden opgelost.
SSL-beveiliging
Het is tegenwoordig ook belangrijk om een website van SSLL-beveiliging te voorzien. Dit is een middel om de verbinding tussen toestellen te beveiligen en voorziet tevens in de beveiliging van websites. Ook de beveiliging van het verkeer tussen de server en de browser komt uit deze maatregel voort. Een website die met SSL-beveiliging is uitgevoerd, is te herkennen aan het slotje dat in de browser staat. Overigens hoef je niet eens een duur pakket af te nemen bij een hosting provider voor SSL-beveiliging. Er zijn ook providers die in goedkope webhosting voorzien en daarbij standaard en gratis in een SSL-certificaat voorzien.
Door: Lequal