QTS Realty Trust overgenomen door Blackstone Funds

09-06-2021 | door: Witold Kepinski

QTS Realty Trust overgenomen door Blackstone Funds

Datacenter aanbieder QTS Realty Trust, dat onder andere actief is in Eemshaven, en Blackstone hebben aangekondigd dat ze een definitieve overeenkomst zijn aangegaan waaronder Blackstone Infrastructure Partners, Blackstone Real Estate Income Trust, Inc. en andere door Blackstone beheerde kapitaalvehikels voor de lange termijn alle uitstaande gewone aandelen van QTS Realty Trust zullen verwerven voor $ 78,00 per aandeel in een contante transactie ter waarde van ongeveer 10 miljard dollar, inclusief de overname van schulden.

De aankoopprijs vertegenwoordigt een premie van 21% op de slotkoers van het QTS-aandeel op 4 juni 2021 en een premie van 24% op de naar volume gewogen gemiddelde aandelenkoers over de laatste 90 dagen. De transactie werd unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur van QTS en zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond.

Blackstone's interesse in de overname van QTS en zijn toewijding om te investeren in zijn platform is een bewijs van het succes van het QTS-team bij het bouwen van een toonaangevend datacenterbedrijf. Blackstone's expertise, middelen en consistente toegang tot kapitaal zullen de groei van QTS ondersteunen en helpen het bereik van zijn datacenteroplossingen te vergroten die nieuwe en bestaande klanten ondersteunen. Na afronding van de transactie verwachten de partijen dat QTS zal blijven worden geleid door haar senior managementteam en haar hoofdkantoor in Overland Park, Kansas, zal behouden.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter