CyberArk geeft Identity Security platform een update

10-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

CyberArk geeft Identity Security platform een update

CyberArk, gespecialiseerd in Identity Security, vernieuwt zijn Identity Security platform. De nieuwe versie biedt onder meer krachtigere beveiliging voor risicovolle toegang en betere bescherming over cloud- en hybride omgevingen heen.

Digitale transformatie en cloudmigratie-initiatieven blijven versnellen. Als gevolg daarvan blijven ook de aanvalsmogelijkheden toenemen, waarbij alle gebruikers een bepaald niveau van geprivilegieerde toegang kan hebben. De identiteit staat hierbij centraal in het aanvalspad. Volgens de Identity Defined Security Alliance (IDSA) heeft 94 procent van de organisaties op enig moment te maken gehad met een identiteitsgerelateerde inbreuk. Organisaties moeten hun cyberbeveiligingsprogramma's ontwikkelen door identiteitsgerelateerde risico's met een security-first en least privilege oogpunt te benaderen om beveiligingsgaten te elimineren.

Holistische aanpak

Het CyberArk Identity Security platform, gericht op het beheer van geprivilegieerde toegang, biedt klanten een gebundelde en holistische aanpak voor het beveiligen van toegang voor elke gebruiker, voor elk type applicatie of systeem, vanaf elke locatie en met elk apparaat. Het nieuwe SaaS-aanbod omvat CyberArk Dynamic Privileged Access, Secure Web Sessions en Lifecycle management for Privileged Users.

Met Dynamic Privileged Access wordt het risico van staande toegang door just-in-time toegang te verlenen tot hybride en cloud workloads aanzienlijk verminderd. Het omvat ook volledige audit-mogelijkheden, waardoor precies inzichtelijk wordt wie wanneer waar toegang toe heeft gehad. Alleen CyberArk beveiligt zowel permanente als dynamische toegang in hybride en multi-cloud omgevingen, terwijl de least privilege controles worden afgedwongen.

Extra beveiligingslagen

CyberArk Secure Web Sessions voegt extra beveiligingslagen toe aan de toegang tot risicovolle browsergebaseerde applicaties. Dit via continue bewaking, handhaving van (her)authenticatie en isolatie van malafide processen die afkomstig zijn van apparaten van gebruikers. Secure Web Sessions stelt ondernemingen in staat om risicovol gebruikersgedrag binnen elke webapplicatie vast te leggen en te auditen. Zonder hierbij de gebruikerservaring aan te tasten.

CyberArk Lifecycle Management voor privileged users is uitgebreid met onder andere de snellere onboarding van werknemers, ook als ze geprivilegieerde toegang nodig hebben. Ook nieuw is efficiëntere ondersteuning van audit- en compliance-regels. Het integreert met bestaande oplossingen of kan werken met HR-gestuurde oplossingen voor identiteitsbeheer, waardoor ondernemingen nog meer flexibiliteit krijgen.

Nieuwe Cloud-Native Shared Services

De nieuwe cloud-native shared services van het CyberArk Identity Security Platform zijn beschikbaar voor klanten die CyberArk-software on-premises draaien, in hun eigen clouds, of beheerd door CyberArk. De diensten omvatten een uniforme identiteitsbeheer-, authenticatie- en autorisatielaag die ondernemingen in staat stelt de bescherming van identiteiten te schalen met een uniforme beheerderservaring. Een AI-gebaseerde Identity Security-analyses die gebruikersgedrag en geprivilegieerde bedreigingsanalyses samenbrengen om klanten in staat te stellen potentiële beveiligingsincidenten sneller te detecteren en hierop te reageren. Een geïntegreerde Identity Agent om Zero Trust-controles op endpoints te bieden met identiteit-waarborging via adaptieve multifactor authenticatie (MFA), least privilege en sessiebescherming. En API-first ontwerp voor integratie van applicaties van derden in het CyberArk Identity Security Platform

"CyberArk's sterke SaaS-portfolio geeft klanten de flexibiliteit om hun Identity Security-strategieën te versnellen en tegelijkertijd ongeëvenaarde gebruikerservaringen te leveren en activiteiten te stroomlijnen", zegt Chen Bitan, chief product officer van CyberArk. "CyberArk is de enige Identity Security-leverancier die een echt geïntegreerde, holistische set van oplossingen kan bieden in flexibele deployment-modellen die aansluiten bij de voorkeuren van klanten - van hybride tot SaaS."

Conjur Cloud

Als onderdeel van het Identity Security platform introduceerde CyberArk ook Conjur Cloud, een SaaS-gebaseerde versie van de Conjur secrets management oplossing. Conjur vereenvoudigt het beveiligen van geheimen die worden gebruikt door softwareontwikkelingspijplijnen en over gehele applicatieportfolio's.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Security
Cloud