Senaat VS akkoord met 250 miljard dollar investering in techsector

09-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Senaat VS akkoord met 250 miljard dollar investering in techsector

Het Amerikaanse Senaat stemt in met een wet die 250 miljard dollar reserveert voor de techsector. Het geld is bedoeld om Amerikaanse techbedrijven beter in staat te stellen met Chinese concurrenten de strijd aan te gaan. De wet moet nog worden goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden.

De US Innovation and Competition Act is onderdeel van een breder economisch pakket van 2.000 miljard dollar, dat begin april door de Amerikaanse president Joe Biden is aangekondigd. Opvallend is dat de wet door zowel Democraten als Republikeinen wordt gesteund. De US Innovation and Competition Act is bedoeld om de afhankelijkheid van de Verenigde Staten (VS) van China op het gebied van chipproductie af te bouwen. Het investeringspakket is volgens Chuck Shumer, leider van de Democratische Partij in het Senaat, noodzakelijk om Amerika op termijn een wereldmacht te houden.

Als onderdeel van de wet wordt onder meer 50 miljard dollar vrijgemaakt voor de Amerikaanse chipsector. Ook fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. NASA krijgt 10 miljard dollar voor een nieuw programma dat nog dit decennium weer mensen op de maan moet brengen.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware