Pinewood benoemt Sebastiaan Kors tot CEO

Sebastiaan Kors

11-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Pinewood benoemt Sebastiaan Kors tot CEO

Sebastiaan Kors is per 1 juni aangesteld als de nieuwe directeur van Pinewood, een IT-bedrijf uit Delft gespecialiseerd in cybersecurity en informatiebeveiliging. Kors volgt Hans Doornbosch op, die Pinewood ruim 25 jaar geleden heeft opgericht en per 1 juli afscheid heeft genomen.

Kors is ervaren in IT-security en kent Pinewood goed. De nieuwe directeur is in 1999 gestart bij de toenmalige security afdeling van Getronics te Delft en vervulde daarna diverse functies in het vakgebied security. In 2009 richtte hij samen met zijn toenmalige compagnon het IT-security bedrijf WeSecure. Later vormde WeSecure een onderdeel van de grootste securityspeler op de Scandinavische markt, voordat deze groep werd overgenomen door Securelink en daarmee één van de voornaamste cybersecurity bedrijven van Europa vormde.

Startups

Kors begeleidde vervolgens een aantal startups op het gebied van cybersecurity in hun zoektocht naar een eerste investering en de versteviging van hun marktpositie. Hij was onder andere partner voor het Dutch Security Techfund. De afgelopen jaren transformeerde Kors als directeur het IT- infrastructuurbedrijf Lantech naar het huidige Felton, waar hij in maart 2021 afscheid nam. Het aantal medewerkers verdriedubbelde tijdens zijn periode bij Felton.

Kors: “Aanvankelijk met het idee om een hele lange vakantie te nemen, ging het toch weer kriebelen toen Pinewood opeens in beeld kwam. De keuze was snel gemaakt; bij ondernemen en cybersecurity ligt mijn professionele hart en passie. Pinewood heeft de afgelopen 25 jaar een fantastische reputatie opgebouwd en beschikt over een enorm potentieel. Er is nog heel veel te doen in deze markt, zoals organisaties in het mid-segment veiliger en weerbaarder maken. Ik heb er dan ook heel veel zin in om Pinewood verder uit te bouwen tot de marktleider op het gebied van cybersecurity. Ik sta voor een bedrijf waar medewerkers graag willen werken en waar klanten en partners graag zaken mee willen doen.”

Instellar

Pinewood is begin 2021 onderdeel geworden van IT-groep Interstellar. "Voor onze klanten is een veilige en betrouwbare IT-omgeving cruciaal voor hun succes. Daarom is security een integraal onderdeel in onze collectie van bedrijven," aldus CTO David Schaap van Interstellar. "We zijn daarom erg blij dat we Sebastiaan, met al zijn ervaring als ondernemer in managed security dienstverlening, mogen verwelkomen. Zijn visie op de markt, ambitie en kennis sluiten naadloos aan bij de toekomstplannen van Pinewood, dat de komende jaren nog verder uitgebouwd wordt als dé Nederlandse specialist op het gebied van cybersecurity. We zijn ervan overtuigd dat hij, samen met de andere bedrijven in ons portfolio intrinsieke security naar een nog hoger plan weet te tillen. Daar profiteren al onze klanten van.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People