Prowise breidt Prowise GO uit met online leeromgeving

13-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Prowise breidt Prowise GO uit met online leeromgeving

Prowise breidt haar aanbod voor scholen en stichtingen uit met de uitrol van de online leeromgeving op Windows-apparaten. Het nieuwe aanbod geeft scholen, leerlingen en leerkrachten meer keuzevrijheid.

In het afgelopen decennium zijn hiervoor tal van digitale leertechnologieën -zoals digiborden en personal devices- geïntroduceerd. Niet elke leerling heeft baat bij dezelfde oefenstof op hetzelfde moment. In de online leeromgeving Prowise GO krijgt de leerkracht hulpmiddelen aangereikt voor het leveren van maatwerk. Via de portal kan de leerkracht specifieke opdrachten klaarzetten in bijvoorbeeld Basispoort-applicaties, maar ook de inbegrepen adaptieve leersoftware van Prowise Learn en het veelgebruikte Prowise Presenter.

Windows 10 en Office 365

Met de uitrol van de online leeromgeving voor Windows-apparaten breidt Prowise het aanbod van Prowise GO uit. Naast Google Workspace for Education kunnen scholen nu ook kiezen voor Windows 10 en Office 365. In een afgeschermde omgeving kunnen leerlingen zo op een veilige manier leren. Dankzij een samenwerking met Microsoft en de ontwikkelaars van het twaalf jaar oude Nederlandse bedrijf kunnen alle devices bovendien op afstand worden beheerd. IT-beheer van de school, inclusief (on-site) service, deel uit de aangeboden totaalprijs van 6 euro per leerling per jaar, exclusief btw.

Met Windows 10 Pro voor Educatie beschikken scholen over veel mogelijkheden tot leren op afstand. Met Office 365 voor Educatie kunnen ze effectief en efficiënt samenwerken, op een manier die past bij de visie van de school. Veiligheid is daarbij essentieel, net als continuïteit.

Dagmar Lens Educatie Lead Microsoft Nederland: “Als Microsoft blijven we ons aanbod aanpassen aan de behoefte in het onderwijsveld. De samenwerking met Prowise is hier een mooi voorbeeld van. Beheer en toegankelijkheid voor docenten en leerlingen wordt geoptimaliseerd en zo ontstaat met het samenwerkingsplatform Microsoft 365 een totaaloplossing. Zo kan uiteindelijk de focus nog meer op het onderwijs zelf gelegd worden.”

Prowise GO & EduBook 360 G2

Prowise presenteert ook de EduBook 360 G2, een notebook uitgerust met Windows 10, touchscreen en een optionele Windows Ink pen. Dankzij het 360º kantelbare beeldscherm is het device te veranderen van laptop naar tablet en alles daartussenin. De Prowise Edubook 360 is voor €279 beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud