Welke specialisaties zijn er binnen MBA beschikbaar?

11-06-2021 | door: Blog
Deel dit artikel:

Welke specialisaties zijn er binnen MBA beschikbaar?

Veel mensen willen zich na het afronden van een universitaire opleiding of hbo-opleiding verder specialiseren in een bepaald vakgebied. Dit kan via een master opleiding. Een master is een opleiding van 1 jaar, die als aanvulling geldt op je behaalde diploma’s. Binnen een gespecialiseerde master, heb je de keuze voor nog verdere specialisatie. Zo heb je binnen de Master of Business Adminstration verschillende specialisatiemogelijkheden. In deze blog lichten we er een aantal toe.

MBA: Specialisatie Leiderschap

Als je de ambitie hebt om in je carrière een leidinggevende functie te bekleden, kan de richting Leiderschap de ideale verdieping zijn op jouw profiel. Tijdens deze master verdiep je jezelf in bedrijfsgerelateerde onderwerpen als HR, financiën en management. Aangezien deze master in het teken staat van leiderschap, heeft het menselijke aspect een grote rol binnen het opleidingsprogramma. Aan de hand van jouw kwaliteiten ontwikkel je leiderschapscompetenties van ervaren docenten uit het werkveld.

MBA: Specialisatie Real Estate

Ben je geïnteresseerd in vastgoed en ambieer je een managementfunctie? Dan kan de MBA Real Estate jou verder helpen. Het opleidingsprogramma van deze master bestaat uit een deel waarin je ondergedompeld wordt in bedrijfskundige aspecten als strategie en financiën. Het andere deel is gericht op vastgoedmanagement, waarbij je je op strategisch, operationeel en tactisch niveau gaat ontwikkelen tot een gevestigde vastgoedmanager.

MBA: Specialisatie HRM

Werk jij graag met mensen en wil je als HRM-specialist of personeelsmanager op topniveau het werkveld betreden? Met deze opleiding leer je hoe je het inzicht in de organisatie en bedrijfskundige processen kunt gebruiken bij het maken van strategische beslissingen op organisatieniveau. Aan de hand van cases uit het werkveld, word je klaargestoomd als volwaardig HRM-specialist.

MBA: Specialisatie Digitale Transformatie

Vind jij het inspirerend hoe bedrijven meebewegen met de tijd en alle ontwikkelingen die plaatsvinden? Tijdens het opleidingsprogramma van deze master leer je hoe je als bedrijf inspeelt op (digitale) veranderingen en hoe je deze ontwikkelingen meeneemt in het beleid van het bedrijf. Door de uitgebreide lessen van ervaren docenten uit het vakgebied en veel praktijkvoorbeelden, ben jij na het afronden van deze master in staat om bedrijven aan de hand te nemen in het digitale tijdperk.

Zo zie je maar dat er binnen een bepaalde master veel verschillende specialisatiemogelijkheden zijn. Ben jij van plan om jezelf verder te ontwikkelen aan de hand van een master? Naast de bovenstaande specialisaties, zijn er nog meer specialisaties die jou op weg helpen om je carrière meer naar jouw hand te zetten. Bekijk binnen de MBA NCOI opleidingen of jouw ideale verdiepingsslag te behalen is.

Door: Lequal

Terug naar nieuws overzicht