Xilinx neemt Silexica over

12-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Xilinx neemt Silexica over

Xilinx, speler in adaptive computing, heeft aangekondigd dat het Silexica heeft overgenomen, een particuliere leverancier van C/C++ programmeer- en analysetools.

Silexica's SLX FPGA-toolsuite biedt ontwikkelaars een ongeëvenaarde ontwikkelingservaring bij het bouwen van applicaties op FPGA's en Adaptive SoC's. Deze technologie zal worden geïntegreerd met het Xilinx Vitis uniforme softwareplatform om de leercurve voor softwareontwikkelaars die geavanceerde applicaties bouwen op Xilinx-technologie aanzienlijk te verminderen.

Gebruikmakend van standaard synthesetools op hoog niveau van Xilinx, pakt de SLX FPGA-toolsuite niet-synthetiseerbare en niet-hardwarebewuste C/C++-code aan, detecteert applicatieparallellisme, voegt pragma's toe en bepaalt de optimale software- en hardwarepartitionering. Dit maakt ontwerpen op een hoger abstractieniveau mogelijk, ordes van grootte snellere simulatie en een beter resultaat door optimalisaties op hoog niveau en verkenning van de ontwerpruimte aldus betrokken partijen.

Terug naar nieuws overzicht
Software