Moment van herstel in de markt voor externe storage systemen

Moment van herstel in de markt voor externe storage systemen

Moment van herstel in de markt voor externe storage systemen

Moment van herstel in de markt voor externe storage systemen

Moment van herstel in de markt voor externe storage systemen

13-06-2021 | door: Witold Kepinski

Moment van herstel in de markt voor externe storage systemen

Volgens de IDC Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker groeide de wereldwijde marktomzet voor externe OEM-opslagsystemen voor ondernemingen met 1,7% jaar op jaar tot 6,7 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2021 (1Q21). De totale verzonden externe OEM-opslagcapaciteit steeg met 16,3% op jaarbasis tot 19,9 exabytes tijdens het kwartaal.

In het eerste kwartaal van 21 groeide de omzet die werd gegenereerd door de groep van originele ontwerpfabrikanten (ODM's) die rechtstreeks aan hyperscale datacenters verkochten met 14,1% op jaarbasis tot 5,6 miljard dollar, terwijl de verzonden capaciteit jaar op jaar met 28,3% groeide tot 70,2 exabyte. De leveringen van zakelijke opslagcapaciteit voor de hele markt (externe OEM + ODM Direct + servergebaseerde opslag) stegen met 20,6% tot 118,8 exabytes.

"Na vier kwartalen van marktkrimp was het eerste kwartaal van 2021 een belangrijk moment van herstel voor de markt voor externe opslagsystemen", zegt Zsofia Madi-Szabo, onderzoeksmanager, Infrastructure Platforms and Technologies bij IDC. "Terwijl economieën over de hele wereld herstellen van de langdurige impact van de wereldwijde pandemie, waren de geografische resultaten voor de markt voor externe bedrijfsopslag gemengd. Azië/Pacific en EMEA leidden het herstel met respectievelijk 11,5% en 4,9% stijging van de uitgaven, terwijl de verkoop binnen Amerika is tijdens het kwartaal met 5,4% gedaald. Het zal duidelijk enige tijd duren voordat de wereldwijde markt voor bedrijfsopslag volledig is hersteld van de substantiële negatieve effecten van COVID-19."

Dell Technologies was de grootste leverancier van externe opslagsystemen voor ondernemingen tijdens het kwartaal, goed voor 32,3% van de wereldwijde omzet. NetApp was de op een na grootste leverancier tijdens het kwartaal, met 10,9% van de omzet. HPE/H3C was de derde grootste leverancier met 9,4% van de omzet. Hitachi en Huawei eindigden op de vierde plaats op de markt met aandelen van respectievelijk 5,8% en 5,4%.

Hoogtepunten van op flash gebaseerde opslagsystemen

De totale markt voor All Flash Array (AFA) genereerde in het kwartaal een omzet van 2,7 miljard dollar, een daling van 3,3% op jaarbasis. De markt voor Hybrid Flash Array (HFA) was goed voor bijna 2,5 miljard dollar aan inkomsten, maar steeg met 1,4% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Hoogtepunten van regionaal extern opslagsysteem

Op geografische basis groeide de opslagomzet in China jaar op jaar met 34,9%. Japan daalde in 1Q21 met 11,5% in vergelijking met 1Q20, terwijl Azië/Pacific (exclusief Japan en China) met 2,1% steeg. EMEA groeide in totaal met 4,9% op jaarbasis. De Verenigde Staten daalden met 4,9%, maar Canada groeide met 12,9%. Latijns-Amerika was dit kwartaal de zwaarst getroffen regio, met een daling van 28,2%.

Terug naar nieuws overzicht