NVIDIA neemt DeepMap over

14-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NVIDIA neemt DeepMap over

NVIDIA heeft ingestemd met de overname van DeepMap, een startup die zich toelegt op het bouwen van high-definition kaarten voor autonome voertuigen om veilig over de wereld te navigeren. DeepMap werd vijf jaar geleden opgericht door Wu en Mark Wheeler, veteranen van onder meer Google, Apple en Baidu. Het in de VS gevestigde bedrijf heeft een high-definition kaartoplossing ontwikkeld die aan deze vereisten voldoet en is al gevalideerd door de AV-industrie met een breed scala aan potentiële klanten over de hele wereld.

Kaarten die tot op een paar meter nauwkeurig zijn, zijn goed genoeg om mensen stapsgewijze aanwijzingen te geven. AV's vereisen echter een veel grotere precisie. Ze moeten tot op de centimeter nauwkeurig werken voor nauwkeurige lokalisatie, het vermogen van een AV om zichzelf in de wereld te lokaliseren, aldus NVIDIA. Een goede lokalisatie vereist ook voortdurend bijgewerkte kaarten. Deze kaarten moeten ook de huidige wegomstandigheden weergeven, zoals een werkzone of een rijstrookafsluiting. Deze kaarten moeten efficiënt kunnen worden geschaald over AV-vloten, met snelle verwerking en minimale gegevensopslag. Ten slotte moeten ze wereldwijd kunnen functioneren, aldus NVIDIA.

"De overname is een bevestiging van de unieke visie, technologie en mensen van DeepMap", zegt Ali Kani, vice-president en algemeen directeur van Automotive bij NVIDIA. "De verwachting is dat DeepMap onze kaartproducten zal uitbreiden, ons zal helpen om wereldwijde kaartactiviteiten op te schalen en onze volledige expertise op het gebied van zelfrijdend verkeer uit te breiden."

"NVIDIA is een geweldig, wereldveranderend bedrijf dat onze visie deelt om veilige autonomie te versnellen", zegt James Wu, medeoprichter en CEO van DeepMap. “Door onze krachten te bundelen met NVIDIA kan onze technologie sneller worden opgeschaald en kunnen meer mensen sneller profiteren. We kijken ernaar uit om onze reis voort te zetten als onderdeel van het NVIDIA-team.”

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Software