Spotify neemt Clubhouse op de korrel met Greenroom

18-06-2021 | door: Redactie

Spotify neemt Clubhouse op de korrel met Greenroom

Spotify lanceert Greenroom, een app voor live gesprekken naar het voorbeeld van het hippe Clubhouse. De app is meteen beschikbaar in 135 landen, waaronder Nederland. De app is beschikbaar op iOS en Android.

Gebruikers kunnen via de app naar live conversaties luisteren. Ze werd eerder aangekondigd als Locker Room, een soort babbelapp voor sport die Spotify in maart overnam. De vernieuwde versie wordt uitgebreid naar andere onderwerpen zoals de voor Spotify redelijk voor de hand liggende muziek, cultuur en entertainment, maar moet het vooral hebben van interactiviteit. Zo kan je live 'rooms' maken of er aan deelnemen. Je kan sessies in zo'n room ook opnemen.

Spotify benadrukt dat de app nog niet helemaal klaar is. Greenroom evolueert op basis van feedback, zo zegt het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf neemt dan ook niet de aanpak van Clubhouse om met grote namen als Elon Musk te werken. Gebruikers worden bij Greenroom aangespoord om in te loggen met hun Spotify account en vooral zelf uit te vissen wat ze van de app willen.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht