Biden en Poetin bespreken cybersecurity issues

18-06-2021 | door: Redactie

Biden en Poetin bespreken cybersecurity issues

De Amerikaanse president Joe Biden en de Russische president Vladimir Poetin hebben tijdens hun topoverleg in Geneve gesproken over onderlinge cybersecurity issues. Het Witte Huis in Washingtn D.C. meldt in een persbericht welke zaken zijn besproken. Ook het Kremlin in Moskou meldt in een persbericht dat er gesproken is over cybersecurity.

De twee presidenten hebben veel tijd besteed aan cyberaanvallen en cyberbeveiliging, aldus Biden: "Ik had het over de stelling dat bepaalde kritieke infrastructuur verboden zou moeten zijn voor aanvallen door cyber- of andere middelen." Biden gaf Poetin een lijst van 16 specifieke entiteiten die gedefinieerd zijn als kritieke infrastructuur van energiesector tot watersystemen, die niet mogen worden aangevallen.

Verder is Biden klaar met ransomware aanvallen zo liet hij Poetin weten: "Verantwoordelijke landen moeten actie ondernemen tegen criminelen die ransomware-activiteiten uitvoeren op hun grondgebied."

In het transcript van de Russische persconferentie meldt Poetin dat de VS en Rusland zijn overeengekomen meer te gaan overleggen over cybersecurity. Volgens Poetin is de VS ook rond cyber een 'agressor die zijn acties moet verklaren', niet Rusland. Poetin noemde een niet nader genoemde Amerikaanse bron die beweert dat de VS 's werelds grootste bron van cyberaanvallen is. Rusland staat niet op de lijst aldus Poetin. Volgens hem is Rusland niet betrokken bij de recente de ransomware-aanval tegen het Amerikaanse oliebedrijf Colonial Pipeline.

Terug naar nieuws overzicht
Security