GitLab breidt partnerprogramma uit

18-06-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

GitLab breidt partnerprogramma uit

GitLab, aanbieder van een applicatie die integrale ondersteuning biedt voor de hele DevOps-cyclus, heeft zijn partnerprogramma uitgebreid met onder andere nieuwe technologiepartners en het GitLab Certified Services Partner Programma.

Het GitLab Partner Programma stelt partners in staat de waarde van hun DevOps-expertise en het GitLab-platform voor hun klanten te maximaliseren. Het Services Partner Programma bestaat uit Certified Professional Services Partner-badges en Certified Training Partner-badges die partners helpen serviceportfolio's te ontwikkelen om GitLab-klanten te ondersteunen.

Uit het 2021 DevSecOps-onderzoek van GitLab blijkt dat veel developers zich nieuwe vaardigheden eigen maken op het gebied van AI, ML en cybersecurity. De technologiepartners plus Open- en Select-partners van GitLab vervullen een sleutelrol bij het begeleiden van klanten tijdens hun digitale transformatie. Uit hetzelfde onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat meer partners dan ooit tevoren hun klanten helpen met het bepalen van prioriteiten voor developers.

GitLab’s partnerprogramma is sinds de laatste update in 2020 voortdurend uitgebreid en GitLab’s interne channel-team is verder uitgegroeid dankzij de introductie van een breed scala aan initiatieven en programma’s die het succes van partners ondersteunen.

“Bedrijven die DevOps omarmen en concurrerend willen blijven in de huidige markt merken dat ze daarvoor hun software-development, het beheer en de security processen moeten blijven ontwikkelen”, zegt Michelle Hodges, vice president Global Channels bij GitLab. “We hechten grote waarde aan onze relaties met partners, en we investeren in partners die op hun beurt in GitLab investeren. Het GitLab Partner Program en ons nieuwe Services Program in het bijzonder stellen partners in staat om een cruciale bijdrage te leveren aan het succes van de DevSecOps-strategie van hun klanten.”

Paul Edwards, director of Software Channels & Ecosystems bij IDC: “Het ecosysteem van partners zet steeds meer in op DevOps en de ontwikkeling van hun vaardigheden op het gebied van AI, ML en security. Ze ontwikkelen hun eigen applicaties om een oplossing te bieden voor de zakelijke behoeften van klanten en daarnaast bieden ze diverse ondersteunende diensten aan voor de DevOps-processen van hun klanten. “GitLab’s nieuwe programma stelt partners in staat om als betrouwbare adviseur op te treden en met nieuwe ondersteuningsoplossingen en tools een antwoord te bieden op issues rond de digitale transformatie van organisaties.”

Nieuw in GitLab’s partnerprogramma zijn onder andere:

 • Services Program: GitLab heeft Certified Professional Services- en Certified Training Partner-badges toegevoegd aan het partnerprogramma. Partners die deze certificering behalen kunnen diensten met toegevoegde waarde bieden aan klanten waarvoor GitLab nieuw is. Ze kunnen hen helpen met het uitbreiden van implementaties en het optimaliseren van hun DevOps-processen. Deze certificeringsprogramma’s bieden partners een kader voor technische ondersteuning en individuele trainingscertificeringen die ze kunnen inzetten voor de ontwikkeling van hun dienstenaanbod rond GitLab. Daarnaast worden er nieuwe service- en trainingskits geïntroduceerd die partners de hulpmiddelen en het advies geven dat ze nodig hebben om op succesvolle wijze diensten te verlenen.
 • Open/Select-partners: Deze partners bieden hoogwaardige DevOps-expertise en diensten, die bijdragen aan het gebruik van het GitLab-platform. GitLab is nieuwe samenwerkingen aangegaan met belangrijke resellers, integrators en andere partners (zie voor een overzicht het volledige engelstalige persbericht)
 • Distributiepartners: GitLab heeft op basis van zijn programma nieuwe distributiepartners aangesteld om Open-partners van ondersteuning te voorzien. Het netwerk van distributiepartners van GitLab omvat nu onder andere Amazic.
 • Integraties met technologiepartners: GitLab kondigde het afgelopen jaar nieuwe samenwerkingen en integraties aan met Aqua Security, Atlassian, IBM via Red Hat OpenShift, Oracle Cloud Infrastructure Ampere A1 Compute en VMware Tanzu™.
  Atlassian: GitLab biedt ondersteuning voor bidirectioneel overzicht op de omgeving van GitLab en Jira Software. Gezamenlijke klanten kunnen Jira issues koppelen aan commits, merge requests en implementaties van GitLab.
  Aqua Security: Om het nog eenvoudiger te maken voor DevOps- en security-teams om de beveiliging in een eerder stadium plaats te vinden en van start te gaan met het scannen op kwetsbaarheden zal Aqua Trivy worden gebruikt als de default container scanning engine vanaf GitLab’s release 14.0.
  IBM: GitLab introduceerde in januari 2021 GitLab Ultimate for IBM Cloud Paks. Dit uitgebreide en gebruiksvriendelijke DevOps-platform stroomlijnt de samenwerking en geeft de productiviteit een boost. GitLab introduceerde recentelijk ook GitLab Ultimate for z/OS en GitLab Runner for Red Hat OpenShift.
  Oracle Cloud Infrastructure (OCI): GitLab heeft CI/CD-ondersteuning voor compute shapes in OCI Ampere A1 uitgebreid. Gebruikers van Oracle Cloud kunnen GitLab nu in gebruik nemen met een simpele klik op ‘Deploy to Oracle Cloud’. 
  Red Hat: Recent werd ook GitLab Runner for Red Hat OpenShift aangekondigd.
Terug naar nieuws overzicht