EU-lidstaten keuren uitwisseling persoonlijke gegevens Europeanen met VK goed

18-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

EU-lidstaten keuren uitwisseling persoonlijke gegevens Europeanen met VK goed

De lidstaten van de Europese Unie (EU) zijn akkoord met de overdracht van persoonlijke gegevens van Europeanen naar het Verenigd Koninkrijk (VK). De bescherming van deze gegevens is in het VK afdoende om de datauitwisseling voort te zetten na de Brexit.

Dit maakt de Europese Commissie bekend, meldt Reuters. EU-lidstaten keuren de adequaatheidsbesluiten van de Europese Commissie voor ongehinderde datauitwisseling met het VK unaniem goed. De uitwisseling van persoonlijke gegevens was sinds de Brexit mogelijk dankzij tijdelijke regelingen. De goedkeuring die nu is afgegeven maakt de weg vrij voor een langdurige oplossing voor datauitwisseling met het VK.

Met adequaatheidsbesluiten bepaalt de EU dat het beschermingsniveau van persoonlijke gegevens van Europeanen in het VK vergelijkbaar is met het niveau dat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voorschrijft.

Petra Claessen, directeur BTG/TGG: "Bedrijven werken op grote schaal internationaal samen. Datauitwisseling met het buitenland is hierbij van groot belang. BTG is dan ook verheugd dat de lidstaten van de EU akkoord zijn met de overdracht van persoonlijke gegevens van Europeanen naar het Verenigd Koninkrijk (VK). Dit maakt de weg vrij voor ongehinderde datauitwisseling met Britse organisaties, wat bijdraagt aan innovatie."

Terug naar nieuws overzicht
Security