Univé verlengt samenwerking met Atos

21-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Univé verlengt samenwerking met Atos

Univé heeft haar overeenkomst met Atos voor het beheer van haar digitale infrastructuur met vijf jaar verlengd. Atos zal Univé vooral ondersteunen bij haar digitale transformatie en de overgang naar de hybride cloud. Ook blijft de IT-dienstverlener verantwoordelijk voor security, compliance en ketenmanagement diensten. Zo helpt Atos de verzekeraar haar kritische processen te optimaliseren en haar dienstverlening aan klanten nog verder te verbeteren en efficiënter en sneller te laten verlopen.

Atos werkt al sinds 2009 met Univé samen en beheert haar IT-infrastructuur vanuit haar datacenters. Deze infrastructuur vormt de ruggengraat van de processen van de coöperatie en zorgt er ook voor dat de ‘voorkant’ - zoals de website, polis administratie en systemen om premies te berekenen - goed functioneren. Deze dienstverlening wordt nu uitgebreid. Zo zal Atos Univé in de komende jaren begeleiden tijdens de migratie naar een hybride cloud-architectuur. Met de inzet van haar hybride cloud-oplossing stelt de IT-dienstverlener Univé in staat haar operationele effectiviteit en flexibiliteit te verhogen en nieuwe toepassingen snel te implementeren. Daarnaast waarborgt Atos een strikte veiligheid van alle kritische processen van Univé.

“Een betrouwbare IT-infrastructuur, de continuïteit van onze dienstverlening en een goede beveiliging heeft voor ons de hoogste prioriteit. Dat hebben wij de afgelopen tien jaar bij Atos ook zo ervaren. Atos stelt zich op als strategisch partner en denkt met ons mee over de bestaande dienstverlening maar ook vernieuwingen. Dat is een belangrijke reden om ook in de komende vijf jaar met elkaar in zee te gaan”, vertelt Frank Dijkstra, CIO van Univé.

“Univé is al vele jaren één van onze trouwe klanten. De verlenging van deze overeenkomst biedt ons de mogelijkheid om deze goede samenwerking te intensiveren en uit te breiden met oplossingen die Univé in staat stellen in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt”, zegt Peter ’t Jong, CEO Atos in Nederland. “Onze focus zal hierbij in de komende jaren liggen op haar transitie naar de cloud. Met onze hybride cloud-oplossing maken we voor Univé de weg vrij naar nieuwe toepassingen op het gebied van de hybride cloud, zodat zij haar dienstverlening aan klanten kan optimaliseren.”

Terug naar nieuws overzicht