Luuk Slaats gaat Centralpoint verlaten na nieuw MT team Dustin Group

Luuk Slaats

22-06-2021 | door: Witold Kepinski

Luuk Slaats gaat Centralpoint verlaten na nieuw MT team Dustin Group

Dustin Group, dat recenter de overname van Centralpoint heef afgerond, installeert een nieuw managementteam per 1 juli. Luuk Slaats kondigt daarbij zijn vertrek aan bij Centralpoint zo meldt hij in een persbericht.

Om de positie in Europa verder te versterken voert Dustin, na de overname van Centralpoint, veranderingen door in de organisatie en het groepsmanagementteam. Dustin wil de organisatie in Scandinavië en de Benelux met elkaar verenigen met focus op het opschalen van activiteiten en het opbouwen van sterke commerciële segmenten. Er komen vier nieuwe rollen in het groepsmanagementteam: COO Nordic, COO Benelux, EVP SMB Benelux en EVP LCP Benelux. Alexandra Fürst, momenteel EVP IT & Digitalisation, wordt COO Nordic; Gijsbert Geerders, momenteel COO Centralpoint, wordt COO Benelux; Morten Jakobi, momenteel EVP Nederland, wordt EVP SMB Benelux en Luuk Slaats, momenteel CEO Centralpoint, wordt daarnaast voor maximaal 12 maanden waarnemend EVP LCP Benelux.

Luuk Slaats, CEO Centralpoint: “In de gesprekken die ik heb gevoerd met Thomas Ekman (CEO Dustin Group) heeft hij mij gevraagd na te denken over mijn persoonlijke toekomst. Voor mij voelt dit als een goed en natuurlijk moment om de organisatie te verlaten, waarbij ik denk dat dit het beste is voor mij persoonlijk en voor de organisatie. Dit vooral ook ingegeven door het feit dat er slechts één kapitein op een schip kan zijn en ikzelf graag het stuur in handen heb. Centralpoint is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste Value Added Reseller van de Benelux. Sinds 2015 is de organisatie verdrievoudigt in omzet en is het EBITDA-resultaat maal vijf gegaan, waarbij 75% van de groei organische is geweest. De organisatie heeft dan ook een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Het fundament is ijzersterk en de business heeft elk jaar ontzettend veel tevreden klanten opgeleverd. Dit hebben we met alle medewerkers binnen Centralpoint fantastisch gedaan en dit maakt mij enorm trots. Met als klap op de vuurpijl een geweldige verkoop aan de Dustin Group van 425 miljoen euro. Voor mij persoonlijk een bijzonder leerzaam en succesvol proces. Bovenal een waardering voor alle medewerkers die in de afgelopen jaren een bijdragen hebben geleverd aan ons succes. De transitieperiode zal maximaal 12 maanden zijn, waarin ik zal zorgdragen voor een goede overdracht en het vinden van de juiste persoon voor de EVP LCP rol binnen de Benelux. Daarnaast kijk ik uit naar de toekomst en de nieuwe kansen en uitdagingen die op mijn pad gaat komen.”

Thomas Ekman, CEO Dustin Group vult aan: “De nieuwe organisatie geeft ons de voorwaarden om te profiteren van onze leidende positie in Scandinavië en de Benelux en om te blijven groeien in Europa. Ik ben erg blij dat Luuk Slaats ervoor heeft gekozen om tijdens een overgangsperiode en als onderdeel van het groepsmanagementteam bij het bedrijf te blijven. Het geeft ons continuïteit en de mogelijkheid om gebruik te maken van de sterke punten in zowel Dustin als Centralpoint.”

Terug naar nieuws overzicht