Dataiku toegevoegd aan AWS Marketplace

24-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dataiku toegevoegd aan AWS Marketplace

Dataiku is nu ook beschikbaar in de AWS Marketplace, een digitale catalogus met duizenden software-oplossingen van onafhankelijke leveranciers. Door de beschikbaarheid van Dataiku in de AWS Marketplace kunnen klanten nu gebruikmaken van de visuele interface van Dataiku om data pijplijnen te bouwen, data voor te bereiden en machine learning-modellen te ontwikkelen en te implementeren in hun cloud.

Iedereen met een AWS-account kan nu Dataiku aanschaffen, waardoor de barrière van nieuwe contracten of juridische rompslomp wordt weggenomen bij het starten van AI-projecten op grote schaal. “Wij geloven dat elk bedrijf, hoe groot of klein ook, kan profiteren van AI/ML-producten zoals Dataiku - de lancering in AWS Marketplace maakt dat alleen maar gemakkelijker”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Meer organisaties kunnen nu AI gebruiken om belangrijke bedrijfsprocessen te automatiseren, waardoor klanten slimmere, snellere beslissingen nemen en een betere klantervaring leveren."

Toegang tot gegevens in AWS

Klanten die Dataiku via AWS gebruiken, hebben direct toegang tot gegevens die zijn opgeslagen op AWS met lees- en schrijftoegang tot Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) en beheerde SQL-services. Met deze toegang kunnen gebruikers data pijplijnen en machine learning-processen schalen door gebruik te maken van rekenclusters zoals Amazon EMR en Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS). Via visuele componenten of een codeertaal naar keuze kunnen gebruikers datasets verbinden, visualiseren, transformeren en analyseren met Amazon Redshift via visuele recepten of aangepaste SQL-code. Ook is het mogelijk om Amazon SageMaker-modellen en end-points te bouwen, implementeren en beheren vanuit Dataiku. Klanten kunnen eveneens gebruikmaken van de AWS Machine Learning Services om computer vision of tekstanalyse op te nemen in hun Dataiku-projecten.

Push-down-architectuur

De push-down-architectuur en elastische integraties van Dataiku maken gebruik van native cloud computing-resources om zowel workload naar cloud computing-resources zoals Spark en Kubernetes te pushen als ook automatisch compute-resources in te zetten voor de georkestreerde taken voor data-voorbereiding, modelontwikkeling en modelscores op Dataiku. Hierdoor betalen klanten alleen voor wat ze nodig hebben.

AWS Marketplace is een samengestelde digitale catalogus waar klanten software, gegevens en diensten van derden kunnen vinden, kopen, implementeren en beheren. Het bevat duizenden software-oplossingen en maakt softwarelicenties en inkoop beschikbaar met verschillende prijsopties en implementatiemethoden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud