Western Digital kondigt UFS 3.1 mobiele opslagoplossing voor 5G-smartphones aan

24-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Western Digital kondigt UFS 3.1 mobiele opslagoplossing voor 5G-smartphones aan

Western Digital kondigt de tweede generatie UFS 3.1 opslagoplossing voor 5G-smartphones aan. De nieuwe Western Digital iNAND MC EU551 biedt consumenten de opslagruimte en -kwaliteit die ze nodig hebben om hun smartphones te gebruiken voor onder andere AR/VR, gaming en 8K-video.

IDC verwacht dat het aandeel 5G-smartphones in 2021 meer dan 40 procent van het wereldwijde volume uitmaakt en in 2025 gegroeid is tot 69 procent. Daarnaast breiden netwerken de beschikbare bandbreedte steeds verder uit en bieden ze lagere latency om nieuwe gebruikerservaringen mogelijk te maken. Met de hogere capaciteit en geïntegreerde opslag van zijn iNAND-oplossingen speelt Western Digital hierop in.

UFS 3.1-platform

De iNAND MC EU551 is het eerste mobiele opslagproduct dat is gebouwd op het onlangs aangekondigde UFS 3.1-platform van Western Digital. Door gebruik te maken van snellere NAND, een snellere controller en vernieuwde firmware biedt de iNAND MC EU551 hogere prestaties ten opzichte van de vorige generatie.

Western Digital meldt onder meer een verbetering van 100 procent op het gebied van leessnelheid en tot 40 procent bij schrijfbewerkingen. Dit maakt onder andere het gelijktijdig gebruiken van verschillende applicaties mogelijk. De sequentiële schrijfacties zijn met 90 procent verbeterd om de potentiële downloadsnelheid van 5G en Wi-Fi 6 te helpen realiseren. Dit geeft consumenten een betere ervaring bij het streamen van rich media-bestanden zoals 8K-video, evenals verbeterde prestaties voor toepassingen zoals fotografie in burst-modus. Dankzij 30 procent verbetering in sequentiële reads kunnen applicaties sneller starten en zijn hogere uploadsnelheden mogelijk.

De iNAND MC EU551 mobiele opslag voldoet aan de JEDEC UFS 3.1-specificatievereisten. De oplossing maakt gebruik van de nieuwste Write Booster-technologie op basis van de zevende generatie SmartSLC van Western Digital. Versie 2.0 van Host Performance Booster zorgt voor een sterkere combinatie van de nieuwste ontwikkelingen in de standaard.

Behoefte aan hogere prestaties

“We vertrouwen in vrijwel elk aspect van ons leven op smartphones. In combinatie met snelle 5G-netwerken, sensorinnovatie en AI, groeit de gemiddelde capaciteit van telefoons, evenals de behoefte aan hogere prestaties om nieuwe multimediamogelijkheden aan te kunnen”, zegt Huibert Verhoeven, senior vice president, Automotive, Mobile and Emerging Markets bij Western Digital. "Met deze nieuwe UFS 3.1 iNAND-oplossing stellen we gebruikers in staat om datarijke applicaties te gebruiken en de mogelijkheden van snellere streaming te benutten voor vrije tijd, werken en leren."

De Western Digital iNAND MC EU551 UFS 3.1 embedded flash drive (EFD) is beschikbaar vanaf juli 2021, in 128GB, 256GB en 512GB.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility