HPE en medicijnen specialist Novartis bundelen krachten

24-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE en medicijnen specialist Novartis bundelen krachten

De Zwitserse medicijnenleverancier Novartis en Hewlett Packard Enterprise (HPE) hebben een samenwerking aangekondigd die tot doel heeft het gebruik van data en digitale technologieën binnen de inspanningen van Novartis om de wereldwijde gezondheid opnieuw vorm te geven en de toegang tot gezondheidszorg en medicijnen te verbeteren.

De samenwerking zal zich richten op drie wereldwijde gezondheidsbevorderaars: het identificeren en integreren van complexe gegevensbronnen met betrekking tot gezondheid; het bevorderen van de toepassing van kunstmatige intelligentie, machine learning en geospatiale analyse op deze gegevens; en het uitbreiden van de toegang tot technologie op afgelegen en onderbediende locaties.

Gegevensgerelateerde inzichten zijn essentieel om de toegang tot gezondheidszorg en medicijnen te verbeteren, vooral in omgevingen met weinig middelen, omdat ze besluitvormers in staat stellen om interventies te richten om de grootste impact te bereiken. Gegevens zijn echter vaak niet beschikbaar, verouderd, incompleet of niet in digitale vorm.

Novartis en HPE streven daarom naar het identificeren en integreren van diverse gegevensbronnen om realtime ziekte-inzichten mogelijk te maken om gerichte responsstrategieën te informeren.

De eerste use case voor het partnerschap is de ontwikkeling van een oplossing voor ziektesurveillance voor knokkelkoorts, in eerste instantie gericht op India. Meer dan 3,9 miljard mensen in meer dan 129 landen lopen het risico knokkelkoorts op te lopen, met naar schatting 400 miljoen gevallen en 40.000 doden per jaar. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft dengue-koorts geïdentificeerd als een van de tien grootste gezondheidsbedreigingen wereldwijd.

Lees meer details hier.

Terug naar nieuws overzicht