Vier verdachten van brand in 5G-zendmast Dronten vrijgesproken

24-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Vier verdachten van brand in 5G-zendmast Dronten vrijgesproken

Een viertal verdachten van betrokkenheid bij een brand bij een 5G-zendmast in Dronten zijn vrijgesproken door de rechtbank. Er is onvoldoende bewijs voor een veroordeling, concludeert de rechtbank in Rotterdam.

De brand vond plaats in de nacht van 9 op 10 april aan de Guldendreef in Dronten. Telecomprovider KPN deed aangifte tegen de brandstichting. Op basis van afgeluisterde telefoongesprekken en camerabeelden blijkt volgens het Openbaar Ministerie dat drie van de vier verdachten bij een tankstation een jerrycan met benzine hebben gevuld. Zij zouden vervolgens hiermee de zendmast en een schakelkast in brand hebben gestoken. Op een handdoek die bij de zendmast is aangetroffen is DNA van een van de verdachte gevonden.

Het Openbaar Ministerie eiste een jaar cel tegen drie van de vier verdachten, terwijl tegen de vierde verdachte tien maanden celstraf waarvan een deel voorwaardelijk is geëist. De rechtbank oordeelt dat hoewel de verdachten gezamenlijk aanwezig waren bij de plaats van het misdrijf, dat niet betekent dat zij allen voor de brand verantwoordelijk zijn. Hoewel er sterke aanwijzigingen zijn van betrokkenheid, is hiervoor onvoldoende bewijsmateriaal.

Terug naar nieuws overzicht