Splunk krijgt miljard dollar investering van Silver Lake

25-06-2021 | door: Witold Kepinski

Splunk krijgt miljard dollar investering van Silver Lake

Splunk, leverancier van het Data-to-Everything Platform, heeft aangekondigd dat Silver Lake, een speler in technologie-investeringen, een investering van 1 miljard dollar zal doen in converteerbare senior notes ter ondersteuning van de voortdurende transformatie van haar activiteiten.

Splunk verwacht de opbrengst van de nieuwe investering te gebruiken om groei-initiatieven te financieren en de kapitaalstructuur te beheren, inclusief een nieuw goedgekeurd aandeleninkoopprogramma van maximaal 1 miljard dollar dat in de loop van de tijd zal worden uitgevoerd.

"We hebben ons bedrijf aanzienlijk ontwikkeld sinds we meer dan twee jaar geleden begonnen met onze transformatie om een cloud-first bedrijf te worden, en de aankondiging van vandaag bevestigt opnieuw de kracht van onze zakelijke fundamenten, cloudstrategie en ons snelle groeitraject", zegt Doug Merritt, President en CEO van Splunk. "Silver Lake heeft een sterke reputatie en staat van dienst op het gebied van investeringen in innovatieve technologiebedrijven, en met hun steun versnellen we onze doelen terwijl we het meest schaalbare en krachtige dataplatform in de cloud leveren."

Adviseurs

Goldman Sachs & Co. LLC treedt op als hoofd financieel adviseur en Centerview Partners treedt ook op als financieel adviseur van Splunk, en Wilson Sonsini Goodrich & Rosati en Wachtell, Lipton, Rosen & Katz treden op als juridisch adviseurs van Splunk bij de transactie. Simpson Thacher & Bartlett is juridisch adviseur van Silver Lake.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software