Winkelfuncties op komst in Facebook, WhatsApp en Instagram

26-06-2021 | door: Redactie

Winkelfuncties op komst in Facebook, WhatsApp en Instagram

Facebook kondigt de uitrol van een reeks winkelfuncties in zijn verschillende apps aan. De functies zijn op komst in Facebook, Instagram en WhatsApp.

Mark Zuckerberg, baas van Facebook, kondigt vier nieuwe functies aan waarmee gebruikers kunnen shoppen via de verschillende apps van de techgigant. Shops op WhatsApp is daarvan misschien de meest in het oog springende. Die stelt gebruikers in staat om met een winkel te chatten voordat ze er iets kopen. De functie is voorlopig alleen in de VS beschikbaar.

Online winkel opzetten op Facebook

Er komt ook een Shops-functie naar Marketplace, het handelplatform van Facebook. Daarmee kunnen handelaars een online winkel opzetten op Facebook, met een checkout via het sociale medium. Die winkel moet meteen ook op Facebook, Instagram en WhatsApp werken, aldus Zuckerberg. Deze functie moet ook naar Europa komen.

Instagram krijgt Visual Search, waarmee je producten kunt zoeken op basis van beelden, en tot slot is er nog Shop Ads, iets wat vooral klinkt als een nog meer gepersonaliseerd advertentie-algoritme.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht