Neways Electronics International en Infestos bereiken overname overeenkomst

25-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Neways Electronics International en Infestos bereiken overname overeenkomst

Neways Electronics International NV en Infestos zijn blij te kunnen aankondigen dat een voorwaardelijke overeenkomst is bereikt over een aanbevolen openbaar bod op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen Neways tegen een prijs per Aandeel van 14,55 euro in contanten, wat neerkomt op een totale waarde van het eigen vermogen van ongeveer 177,5 miljoen euro.

De directie van Neways en de raad van commissarissen zijn van mening dat het Bod in het belang is van Neways en al haar belanghebbenden. De Raden steunen unaniem het voorgenomen Bod en de Transactie en bevelen deze aan aan de houders van Aandelen.

Eric Stodel, CEO van Neways, geeft commentaar: “Infestos is een sterke en ondernemende investeringsmaatschappij die goed gepositioneerd is om ons te ondersteunen bij het realiseren van onze langetermijnambities. We blijven onze marktpositie als onderscheidende systeeminnovator in de EMS-markt ontwikkelen en uitbreiden door hoger in de waardeketen te komen en meer waarde toe te voegen voor onze klanten. We werken steeds vaker samen met onze klanten om nieuwe en innovatieve systemen en producten te ontwikkelen, die zullen leiden tot duurzame en winstgevende groei. We zullen ook ons interne talent en onze technologische expertise blijven ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat Infestos de juiste partner is voor deze volgende ontwikkelingsfase. Met hun expertise kunnen ze ons helpen om de uitrol van onze transitie en groei van ons bedrijf in de komende jaren verder te versnellen, terwijl we een onafhankelijk bedrijf blijven.”

Henk Scheepers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Neways: “We steunen het bod unaniem omdat we denken dat het gunstig zal zijn voor de onderneming en al haar stakeholders. Met deze sterke meerderheidsaandeelhouder creëren we een stabiele bestuursstructuur, waardoor de onderneming de uitrol van haar strategie kan bevorderen. Het bod weerspiegelt een overtuigende en onmiddellijke waarde voor onze aandeelhouders, biedt extra dealzekerheid dankzij de reeds vastgelegde fondsen en beschermt de belangen van zowel onze klanten als medewerkers.”

Frank van Roij, Investment Director van Infestos: “We zijn verheugd om Neways te vergezellen op haar reis om een best in class EMS-bedrijf te worden. We staan volledig achter de strategie 'One Neways' en 'System Innovator'. Wij zijn van mening dat deze strategie op lange termijn waarde kan creëren terwijl Neways een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf blijft. Met onze uitgebreide ervaring in het transformeren en laten groeien van sterk gepositioneerde technologiebedrijven, kijken we ernaar uit om samen met Neways haar reis van winstgevende groei te versnellen .”

Lees alle details hier.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware