Accenture boekt mooie groeicijfers

25-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Accenture boekt mooie groeicijfers

Accenture heeft zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal van fiscaal 2021, eindigend op 31 mei 2021, bekend gemaakt. Accenture boekte een omzet van 13,3 miljard dollar, een stijging van 21% in Amerikaanse dollars en 16% in lokale valuta over dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst voor het kwartaal bedroeg 1,57 miljard dollar, een stijging van 25% ten opzichte van 1,25 miljard dollar voor het derde kwartaal vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 2,1 miljard dollar, een stijging van 24% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en de operationele marge was 16,0%, een stijging van 40 basispunten.

Nieuwe boekingen voor het kwartaal bedroegen 15,4 miljard dollar, een stijging van 39% ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar, met consultingboekingen van 8 miljard dollar en outsourcingboekingen van 7,4 miljard dollar.

Julie Sweet, ceo van Accenture, zei: "Onze uitstekende financiële resultaten weerspiegelen ons aanhoudende momentum gedreven door de vraag naar digitale transformatie, de diepte en breedte van onze klantrelaties met 's werelds toonaangevende bedrijven, onze getalenteerde mensen en de kracht van ons bedrijf in geografische markten, industrieën en diensten. We zijn bijzonder blij met ons vermogen om aanzienlijk te blijven investeren in ons bedrijf en onze mensen. Dit omvat acquisities van 39 innovatieve bedrijven die we voor het fiscale jaar tot nu toe hebben aangekondigd, wat ons schaalgrootte en nieuwe of uitgebreide capaciteiten oplevert. Om levendige loopbaantrajecten te blijven bieden, hebben we dit fiscale jaar een recordaantal van 117.000 mensen gepromoveerd, waaronder bijna 1.200 directeuren, als erkenning voor hun leiderschap, uitmuntendheid en toewijding om waarde te creëren voor onze klanten, mensen, aandeelhouders, partners en communities”

Terug naar nieuws overzicht