Atos moderniseert zijn cloudplatform met StorPool Storage

28-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Atos moderniseert zijn cloudplatform met StorPool Storage

Atos kiest voor het StorPool Storage platform vanwege de betrouwbaarheid en snelheid die ze waarnamen van een StorPool-systeem dat werd geïmplementeerd op standaardservers die volledig zijn gestapeld met NVMe SSD's. StorPool loste de hardware lifecycle management-problemen op waar Atos jarenlang mee worstelde.

Het nieuwe opslagsysteem zorgde voor een altijd online omgeving, die geen uitvaltijd van de service vereist en hardwarestoringen overleeft - en biedt een altijd-aan 24x7 hostingplatform.

Om sterker te spelen met hyperscalers, de inkomsten van het Atos Virtual Oracle Computing (VOC) Hotel te laten groeien en de winst uit de service te maximaliseren, moest Atos zijn platform upgraden. Zo werd het project VOC Hotel 2.0 gelanceerd. Het doel was om diensten van topkwaliteit te blijven leveren en de operationele overhead te verlagen. Atos had een opslagoplossing nodig met de grootst mogelijke betrouwbaarheid en facturering per gebruik in lijn met het prijsmodel dat aan de klanten van VOC Hotel wordt geboden. Idealiter zou de oplossing op kosteneffectieve hardware draaien - met geavanceerde functies die door software worden geleverd. Met het nieuwe StorPool-aangedreven platform vervangt Atos gemakkelijk hardwarecomponenten zoals defecte servers of SSD's, en voert het tijdens de vlucht software- en firmware-upgrades uit - zonder dat dit gevolgen heeft voor de toepassingen van de klant.

"Het StorPool-product is perfect wat betreft kosten, flexibiliteit (grow-as-you-go) en prestatie-oogpunt. Ten tweede - en voor ons even belangrijk - is de manier waarop het StorPool-team ons helpt bij het bouwen van het meest geavanceerde hostingplatform en hun snelle en toegewijde ondersteuning in geval van een probleem", zegt Hink Wiersema, productmanager en architect bij Atos.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud