NGN en Eurofiber bouwen glasvezel infrastructuur platform in Duitsland

26-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NGN en Eurofiber bouwen glasvezel infrastructuur platform in Duitsland

NGN Fiber Network KG en Eurofiber zijn een langdurige samenwerking aangegaan voor de Duitse markt, waardoor aanvullende mogelijkheden worden geboden om het nationale glasvezelnetwerk van NGN verder uit te breiden en te commercialiseren.

NGN is een Duitse leverancier van dark fiber die een uitgebreid nationaal langeafstands- en grootstedelijk glasvezelnetwerk bezit en exploiteert in 52 steden, waaronder München, Leipzig, Halle, Frankfurt, Hamburg, Erfurt en Berlijn. Eurofiber is een toonaangevende digitale infrastructuuroperator die slimme, open, toekomstbestendige netwerkinfrastructuur op open access-basis levert aan telecomoperators, bedrijven, overheidsinstanties en non-profitorganisaties met zijn 38.000 km glasvezelnetwerk in Nederland, België, Frankrijk en tot in Duitsland .

Samen zullen NGN en Eurofiber trachten de uitbreiding van het reeds uitgebreide netwerk van NGN te versnellen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar glasvezelinfrastructuur met een landelijk dekkend netwerk dat toegankelijk is voor alle Duitse telecomoperators, andere netwerkoperators, multinationale ondernemingen en ondernemingen in een open en niet-discriminerende wijze.

Marco Weigand, oprichter van NGN: “ Met Eurofiber hebben we de juiste partner gevonden om de unieke netwerkinfrastructuur van NGN te commercialiseren en het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. We zijn erg enthousiast en kijken ernaar uit om samen te werken met het eersteklas team van Eurofiber om onze huidige en toekomstige klanten van dienst te zijn met een verbeterd productaanbod.”

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber: “ Onze samenwerking met NGN past perfect bij onze ambities om een rol te spelen bij het upgraden van de telecominfrastructuur in Duitsland. Door het unieke netwerk van NGN te combineren met de ervaring van Eurofiber in het op de markt brengen van open access-netwerken, hebben we de perfecte match gevonden die klanten in staat stelt vrij te kiezen voor serviceproviders en in veel gevallen bij hun bestaande serviceprovider te blijven, terwijl ze profiteren van de infrastructuur van Eurofiber ”. Hans Lehmann, Managing Director of Strategy and Corporate Development bij Eurofiber voegt toe: “ Met NGN en Marco Weigand hebben we de ideale partner gevonden met een gedeelde visie voor onze langetermijnambities in Duitsland. ”

Het beoogde partnerschap is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties in Duitsland.

Goldman Sachs Bank Europe SE en Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwälte Steuerberater PartG mbB treden respectievelijk op als exclusieve financiële en juridische adviseurs van NGN. Perella Weinberg Partners en Latham & Watkins LLP treden respectievelijk op als financiële en juridische adviseurs van Eurofiber.

Terug naar nieuws overzicht