Redactie - 29 juni 2021

IBM lanceert Cloud Pak for Network Automation

IBM lanceert Cloud Pak for Network Automation image

Op het Mobile World Congress 2021 in Barcelona heeft IBM nieuwe hybride cloud AI-aangedreven automatiseringssoftware voor communicatieserviceproviders (CSP's) aangekondigd om de belofte van 5G waar te maken, inclusief zero-touch operaties, lagere kosten en de snelle levering van innovatieve diensten aan klanten. Met IBM Cloud Pak voor netwerkautomatisering kunnen CSP's AI-aangedreven automatisering gebruiken om netwerken snel op te zetten en te beheren, in een breed scala aan omgevingen, en is ontworpen om nieuwe services in dagen in plaats van maanden te schalen.

CSP's vormen een vitale levensader voor burgers en ondernemingen wereldwijd, en nog meer vandaag, aangezien onvoorspelbare gebeurtenissen enorme veranderingen in netwerkbehoeften en verkeerspatronen kunnen veroorzaken. Volgens een onderzoek van het IBM Institute for Business Value identificeerde 82% van de ondervraagde toonaangevende CSP's een snellere time-to-market van nieuwe services als het belangrijkste element voor succesvolle automatiseringsinitiatieven 1 .  

"Terwijl de telco-industrie haast om nieuwe waarde te halen uit 5G en edge computing, transformeren velen hun netwerken naar softwaregedefinieerde platforms die deze belofte kunnen waarmaken. Toch hebben onze klanten vastgesteld dat beperkte automatisering en het gebrek aan realtime zichtbaarheid over netwerken hebben hun vermogen om innovatieve diensten snel genoeg aan klanten te leveren belemmerd", zegt Andrew Coward , General Manager, Software Defined Networking, IBM. "Om aan deze groeiende vraag te helpen, maakt IBM's nieuwe Cloud Pak for Network Automation-software gebruik van AI-aangedreven automatisering om zero-touch provisioning van nieuwe services mogelijk te maken, wat de vereenvoudiging van het beheer van netwerkfuncties van de kern tot aan de rand kan vergemakkelijken."

IBM Cloud Pak voor netwerkautomatisering, dat is ontworpen om in een breed scala aan omgevingen op Red Hat OpenShift te draaien, biedt een volledige suite van AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden om 5G en edge-services te implementeren door het beheer van op software gebaseerde netwerkfuncties van meerdere leveranciers, die de evolutie naar autonome operaties ondersteunt. De software brengt geavanceerde analyses, machine learning en AIOps samen om CSP's te helpen verborgen patronen en trends in netwerkgegevens te ontdekken, zodat ze de netwerkactiviteiten en -prestaties voortdurend kunnen optimaliseren met minimale menselijke tussenkomst. Met de integratie van IBM Cloud Pak voor Watson AIOps en edge-oplossingen, waaronder IBM Edge Application Manager, kunnen CSP's de levering van resources waar ze nodig zijn dynamisch automatiseren.

Met de toevoeging van IBM Cloud Pak voor netwerkautomatisering aan het IBM Cloud Pak-portfolio kunnen CSP's op de volgende manieren profiteren:

  1. Generalized Network Lifecycle Modeling:  creëert en automatiseert leverancieronafhankelijke modellen van fysieke, virtuele en containernetwerkfuncties. 
  2. Intentiegestuurde orkestratie:  modelleert de gewenste optimale operationele status van een netwerk dat automatisch wordt gecreëerd in plaats van workflows voor te programmeren.
  3. Geautomatiseerd serviceontwerp en testen: automatisering voor de service zelf en alle onderliggende bronnen voor test-, preproductie- en productieomgevingen.
  4. Realtime weergave van live netwerkprestaties: realtime weergave van alle netwerk- en cloudinfrastructuren om de netwerkuptime, prestatie-optimalisatie en snellere geautomatiseerde probleemoplossing te bewaken.
  5. Closed-loop operations: in combinatie met de IBM Cloud Pak voor Watson AIOps kunnen operators een feedbackloop realiseren tussen zekerheid en orkestratie terwijl ze evolueren naar zero-touch of 'lights-out'-operaties.

IBM Cloud Pak voor netwerkautomatisering is zo ontworpen dat een netwerkingenieur het kan gebruiken om binnen 4-5 dagen een site op te zetten. De oplossing maakt het mogelijk om honderdduizenden netwerkfuncties, waaronder hostnaamdetails, serverpoorten, netwerkarchitectuur, tenants, IP-adresplannen en meer, in realtime te organiseren en samen te brengen (dwz: "georkestreerd") om een holistisch netwerk te leveren onderhoud.   

Met de recente afronding van de overname van Turbonomic is IBM van plan de benodigde analyse- en monitoringmogelijkheden te leveren die vereist zijn voor gevirtualiseerde, geautomatiseerde netwerken. IBM is van plan IBM Cloud Pak voor netwerkautomatisering aan te bieden met Turbonomic Network Performance Management en assurance. Turbonomic biedt de mogelijkheid om grote hoeveelheden telemetrie-informatie op te nemen en inzicht te geven in prestaties en services om de dagelijkse activiteiten te beheren. Door deze geplande integratie hebben klanten toegang tot netwerkaanbevelingen uit analyses, die dynamische acties binnen het netwerk zullen worden.

IBM Cloud Pak voor netwerkautomatisering is een van de IBM Automation Cloud Paks die een reeks gedeelde automatiseringsservices omvat die worden ondersteund door meer dan 30 ecosysteempartners die professionals helpen routinematige taken zelf te automatiseren, zodat ze zich kunnen concentreren op hoogwaardig werk. De aankondiging van vandaag volgt op IBM's recente lancering van IBM Watson Orchestrate om AI-aangedreven automatisering te bieden aan zakelijke professionals, en de acquisities van Turbonomic , myInvenio , Instana en WDG Automation om een compleet end-to-end AI-aangedreven automatiseringsportfolio van software voor het transformeren van bedrijfsprocessen en IT-activiteiten.

IBM Cloud Pak voor netwerkautomatisering is gebouwd op Red Hat OpenShift®, kan worden uitgevoerd in een breed scala aan omgevingen, waaronder hybride multi-cloud en multi-vendor, en kan uiteenlopende infrastructuren van netwerkleveranciers beheren, waaronder edge-netwerken. IBM Cloud Pak voor netwerkautomatisering is nu beschikbaar. Ga voor meer informatie naar https://www.ibm.com/cloud/cloud-pak-for-network-automation

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!