Daniel Spicer versterkt Ivanti als Vice President of Security

30-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Daniel Spicer versterkt Ivanti als Vice President of Security

Ivanti benoemt Daniel Spicer tot Vice President of Security. Spicer gaat helpen bij het verbeteren van de algehele cybersecurity-infrastructuur van het bedrijf door samen met de engineering-teams sterkere security in Ivanti's oplossingen te bouwen. Verder gaat hij toekomstige overnames beoordelen op het niveau van beveiliging en marktdifferentiatie, en ervoor zorgen dat ivanti’s netwerkbeveiliging wordt versterkt om de eigen systemen en gegevens te beschermen.

Spicer beschikt over brede ervaring in incident response en threat hunting. Voor Ivanti werkte Spicer bij Stroz Friedberg, dat zich richt op onder meer incident response en digitaal forensisch onderzoek. Het bedrijf leverde een belangrijke bijdrage aan best practices op het gebied van digitale onderzoeken en risicomanagement. Hij heeft meer dan 100 onderzoeken geleid en oplossingsresponsstrategieën ontwikkeld om kwetsbaarheden op te lossen. Hij heeft aan aantal van de bekendste security-incidenten gewerkt, waaronder de Yahoo! inbreuk en spionagecampagnes van grootmachten zoals Operation Cloud Hopper.

Universiteit van Texas

Voor zijn tijd bij Stroz Friedberg werkte Spicer als senior security-analist aan de Universiteit van Texas in Arlington. Hier implementeerde hij een incidentrespons- en forensisch programma en leidde diverse onderzoeken. Verder gaf hij leiding aan vulnerability management en voerde interne en externe kwetsbaarhedenscans uit.

Verder voerde hij codereviews uit en assisteerde ontwikkelaars bij het verhelpen van kwetsbaarheden en het implementeren van best practices. Voor die tijd bekleedde hij verschillende security-functies bij de United Space Alliance, waar hij security-strategieën ontwikkelde en onderhield voor het missiekritische shuttle operations system ter ondersteuning van NASA.

'Beschermen van klanten is onze eerste prioriteit'

"Bij Ivanti is de eerste prioriteit het beschermen van onze klanten," aldus Jeff Abbott, president van Ivanti. "We doen aanzienlijke investeringen om onze algehele cybersecurity te verbeteren en ervoor te zorgen dat onze klanten in de veiligste IT-omgeving werken naarmate bedreigingen evolueren en opduiken. We verheugd om Daniel in ons team te verwelkomen. Hij heeft een bewezen staat van dienst bij het opbouwen van betrouwbare relaties en het beschermen van klanten. We zullen ons personeelsbestand blijven versterken om een nog groter en geavanceerder security-team te creëren."

"Ik ben verheugd om bij Ivanti te komen werken," zegt Spicer. "Er zijn het afgelopen jaar grote verschuivingen geweest in het security-landschap. Door recent met Ivanti samen te werken als security-consultant heb ik uit de eerste hand kunnen zien dat het bedrijf zich inzet om snel, agressief en transparant op kwetsbaarheden te reageren. De COVID-19-pandemie en de snelle verschuiving naar werken op afstand creëerden de perfecte storm voor geavanceerde bedreigingsactoren om kwetsbaarheden te misbruiken in oplossingen die door een nieuw gedecentraliseerd personeelsbestand worden gebruikt. Terwijl organisaties en overheidsinstanties worden geconfronteerd met steeds geavanceerdere aanvallen op hun technologieën, zijn we met Ivanti volledig toegewijd om onze security-capaciteiten te optimaliseren, onze klanten te beschermen, en bedreigingen zo snel mogelijk op te lossen."

Terug naar nieuws overzicht
Security