Witold Kepinski - 01 juli 2021

Versa Networks krijgt flinke kapitaalinjectie

Versa Networks krijgt flinke kapitaalinjectie image

Versa Networks, speler in SASE security toepassingen, heeft aangekondigd dat het 84 miljoen dollar heeft opgehaald in een Series D-financieringsronde, waardoor het totale opgehaalde bedrag van het bedrijf op 196 miljoen dollar komt. De financieringsronde werd mede geleid door investeerders Princeville Capital en RPS Ventures, met aanvullende deelname van bestaande investeerders, waaronder Sequoia Capital.

Deze nieuwe financieringsronde stelt Versa in staat om nieuwe go-to-market-strategieën te introduceren, nieuwe verkoop- en partneractiveringsinitiatieven te lanceren en nieuwe markten aan te spreken om haar leidende positie in de Secure Access Service Edge (SASE)-markt verder te versterken.

Volgens Gartner zal de SASE-markt naar verwachting groeien met een CAGR van 42 procent en bijna 11 miljard dollar bereiken, waarbij ten minste 40 procent van de ondernemingen tegen 2024 SASE-adoptiestrategieën heeft. Uit recent wereldwijd onderzoek bleek echter dat meer dan twee derde (69 procent) van de organisaties SASE niet correct kon definiëren. Om de markt bewust te maken van SASE en de voordelen die het organisaties kan bieden, zal Versa haar nieuwe financiering gebruiken om te investeren in het stimuleren van wereldwijde educatieve marketing- en verkoopcampagnes, en haar partnergemeenschappen verder ondersteunen om de boodschap te verspreiden onder ondernemingen over de hele wereld. De financiering zal ook worden gebruikt om verdere R&D van SASE mogelijk te maken en toekomstige uitbreidings- en groeiplannen te stimuleren.

“SASE is de snelst groeiende categorie in netwerken en beveiliging, en de voortdurende steun van onze investeerders is niet alleen een bewijs van onze innovatieve technologie, maar ook van ons ethos als bedrijf om veilige toegang en netwerkoplossingen te leveren aan alle organisaties, van ondernemingen tot MKB-bedrijven die de uitdagingen waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd aanpakken en oplossen”, zegt Kelly Ahuja, CEO van Versa Networks.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!