SD Worx koopt SAP SuccessFactors specialist launch!

01-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SD Worx koopt SAP SuccessFactors specialist launch!

SD Worx, een Europese leverancier van HR- en payrolldiensten, heeft launch! overgenomen, een Nederlands bedrijf dat diensten levert rond de implementering, outsourcing en het onderhoud van cloudsoftware SAP SuccessFactors. Met deze overname versterkt SD Worx zijn voetafdruk in de HR cloud- & payrollmarkt om de digitale HR-behoeften van ondernemingen in heel Europa beter te ondersteunen.

Launch! is opgericht in 2006, heeft ongeveer 120 mensen in dienst en heeft vestigingen in Nederland (hoofdkantoor), Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar realiseerde launch! een omzet van 21 miljoen euro, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2019. Launch! werkt voor middelgrote tot grote bedrijven met meer dan 2.000 medewerkers, zowel in de openbare- als private sector. Enkele klanten zijn bijvoorbeeld Action, Universiteit Maastricht, Perfetti Van Melle en PostNL.

"Bij de overname van Adessa vorig jaar hebben we onze capaciteiten in de SAP SuccessFactors-business uitgebreid, om de behoeften van zakelijke klanten in heel Europa beter te ondersteunen. Met de overname van launch! kunnen we voortbouwen op die solide basis en met onze gezamenlijke expertise de klanten begeleiden in hun transformatie naar slimme en innovatieve digitale HR-oplossingen. We zijn ervan overtuigd dat onze internationale aanwezigheid en ons brede aanbod een toegevoegde waarde zijn voor de klanten van launch!. We staan te popelen om samen met hen groeimogelijkheden te verkennen. Voor ons bedrijf is het weer een stap dichter bij onze ambitie om nummer één in Europa te worden op het vlak van HR en payroll", vertelt Mark Bloem, Directeur van SD Worx Nederland.

"Bij launch! kregen we steeds vaker de vraag om SAP-gebaseerde diensten te leveren aan onze Europese klanten. Nu we samen gaan werken met SD Worx, kunnen we op die verzoeken ingaan. Met SD Worx delen we dezelfde waarden op het vlak van bedrijfscultuur en ondernemerschap, terwijl we geografisch zeer complementair zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we duurzame groei zullen blijven realiseren door onze sterke klantenbasis te bedienen met een slimme en innovatieve oplossing", zegt Hans Hemels, CEO van launch!.

SD Worx verwerft 100 procent van de aandelen. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

Terug naar nieuws overzicht
Software