PlanRadar start met activiteiten in Nederland
PlanRadar, de Europese proptech-speler op het gebied van documentatie en communicatie in bouw- en vastgoedprojecten, zet stevig in op de Benelux-markt. Met zijn gelokaliseerde software en een uitgebreid team kan PlanRadar nu ook de Nederlandse bouw- en vastgoedsector op maat bedienen.
Het Benelux-team wordt aangestuurd door de Nederlandse Manager Jesper de Vries, die zijn jarenlange ervaring in de sales en marketing voor softwareleveranciers sinds kort inzet voor PlanRadar. De Vries krijgt meteen een interessante uitdaging op zijn bord volgens Ibrahim Imam, medeoprichter en co-CEO van PlanRadar: “De afgelopen periode geldt voor PlanRadar eerlijk gezegd als een geluk bij een ongeluk. De pandemie heeft de digitalisering van de bouw- en vastgoedsector enorm versneld, en als gevolg daarvan gaan ook in Nederland de partijen in de hele bouwketen nog meer op zoek naar oplossingen om processen te stroomlijnen en kosten te minimaliseren. Daarom zijn we heel blij met het aantreden van Jesper, die onze oplossing ongetwijfeld snel stevig op de kaart zet.”
De komende 10 jaar zal kostenoptimalisatie heel waarschijnlijk een grote rol blijven spelen onder ingenieurs, bouwbedrijven en facility managers. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de Nederlandse bevolking sneller toeneemt dan verwacht en dat dit de komende jaren aanhoudt. Demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft dan ook aangekondigd dat de woningbouw de komende jaren verder moet versnellen. Dat betekent dat er tot 2030 bijna 900.000 nieuwe woningen moeten worden gebouwd; 150.000 extra woningen tot 2030 ten opzichte van de ambitie in de Nationale Woonagenda en het productieniveau in de afgelopen jaren. “Ook daarbij snijdt het mes aan twee kanten: hoe efficiënter Nederland kan bouwen, hoe lager uiteindelijk de rekening voor de belastingbetaler uitvalt”, aldus Jesper de Vries.
Die efficiëntie waar de Vries op doelt, is ook indirect het onderwerp van de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die naar verwachting vanaf 1 juli 2022 stapsgewijs ingaat. Die wet wil bewerkstelligen dat bouwbedrijven de kwaliteit van hun werk beter controleren en daarmee bouwfouten voorkomen en gebreken, zoals brandonveilige situaties of een slecht functionerende ventilatie, oplossen. Los van het feit dat bouwbedrijven door een goede kwaliteitsborging hun faalkosten drastisch reduceren, wordt het werk van onafhankelijke kwaliteitscontroleurs gemakkelijker en sneller, omdat de bouwers zelf al veel gecontroleerd hebben. “Ik ben ervan overtuigd dat wij daar met onze documentatie- en communicatieoplossing een grote bijdrage aan kunnen leveren. Als ik me baseer op cijfers uit andere markten, durf ik te beweren dat we ook in Nederland besparingen van miljoenen, zo niet miljarden per jaar kunnen realiseren,” vertelt medeoprichter en co-CEO van PlanRadar Sander van de Rijdt.
PlanRadar heeft zo’n 10.000 klanten in 50 landen, die wekelijks samen meer dan 25.000 projecten managen met behulp van de software. PlanRadar werkt onder andere voor CBRE, Cushman & Wakefield, Siemens, JLL en Engie en zorgt met zijn SaaS-oplossing voor de optimale documentatie van en communicatie over alle informatie en activiteiten die bij een project komen kijken, van de ontwerpfase en de bouw tot het beheer van het onroerend goed.
De oplossing van PlanRadar is behalve in het Nederlands beschikbaar in nog 18 andere talen, waardoor ook een internationaal team van gebruikers probleemloos gelijktijdig aan een project kan werken.