Redactie - 03 juli 2021

IC-Automatisering start partnership met Intovoice

IC-Automatisering start partnership met Intovoice image

Automatiseringsbedrijf IC-Automatisering gaat een partnership aan met Intovoice, leverancier van whitelabel clouddiensten. “In Intovoice heb ik een partner gevonden die weer echt met me meedenkt.” IC-Automatisering levert complete werkplekken aan het MKB en onderwijsinstanties. “Ik zocht naar een leverancier die ernaar streeft een echte partnersamenwerking aan te gaan en mij mee laat denken in de doorontwikkeling van producten”, vertelt eigenaar Leo Markwat. “In Intovoice hoop ik een leverancier te vinden die mij echt verder helpt.”

Voor Markwat is een partnership dan ook tweeledig. “De hoofdreden voor onze keuze voor Intovoice is dat het van twee kanten komt. Ik wil geen leverancier die van alles voor ons bedenkt en ons enkel laat betalen. Ik verwacht dat ik met mijn goede ideeën een luisterend oor vindt en als wij iets doe wat beter kan, dat we dat ook te horen krijg. We moeten er samen voor zorgen dat mijn klanten de beste producten tot hun beschikking krijgen.”

Centrale plek voor partners
In de bedrijfsvoering van Intovoice is dan ook een centrale plek voor Markwat én andere partners. “Onze partners en distributeurs hebben rechtstreeks contact met engineers. Zonder tussenkomst van een eerstelijns helpdesk”, vertelt Eric Kochen, Customer Experience Manager. “Dat tweerichtingsverkeer is voor ons eigenlijk heel erg vanzelfsprekend, want hoe kun je een goed product bouwen zonder dat je weet wat je partner nodig heeft? Daarom organiseren we regelmatig inspiratiesessies en hang ik gewoon om 7 uur ’s ochtends met Leo aan de telefoon als hij wat nodig heeft.”

Dankzij de Insight portal van Intovoice kan IC-Automatisering haar eigen portfolio van zakelijke IT- en telecomdiensten samenstellen en onder haar eigen naam leveren aan haar eindklanten. Kochen: “Insight wordt ontwikkeld samen met onze partners. De vraag wat zij nodig hebben staat centraal in onze strategie en bij alles wat we doen.”

‘Vertrouwen is het allerbelangrijkst’
De optimale uitkomst van deze samenwerking is voor Markwat eenvoudig. “Ik wil gewoon dat onze eindklanten tevreden zijn. Mijn klantrelaties bestaan op basis van vertrouwen en dan is het belangrijk dat ik de partij waar onze spullen inkoop ook kan vertrouwen. Als ik mijn klant wat beloof en achteraf blijkt dat we niet het beloofde kunnen leveren, schaad ik het vertrouwen van mijn klant.” Hij vervolgt: “Ik kan mijn klant alle aandacht, urgentie en prioriteit geven, maar als mijn toeleverancier niet hetzelfde doet, is mijn klant alsnog ontevreden. Uiteindelijk draait alles om klanttevredenheid.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!