NETGEAR geeft tips voor goede netwerkverbinding bij terugkeer naar kantoor

05-07-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NETGEAR geeft tips voor goede netwerkverbinding bij terugkeer naar kantoor

Dankzij de coronaversoepelingen lijkt het einde van de coronacrisis eindelijk in zicht! Het thuiswerkadvies is opgeheven, waardoor we langzamerhand weer met onze collega’s samen naar kantoor kunnen. Nog steeds met anderhalve meter afstand natuurlijk. Maar hoe zorg je er als bedrijf voor dat de netwerkverbinding op kantoor hier ook klaar voor is? Netwerkspecialist NETGEAR geeft je tips hoe je jouw kantoor klaarstoomt voor de tijd na corona.

Een belangrijke factor voor goed internet op kantoor is de bandbreedte. Het is van belang dat deze ruim voldoende is voor het hele kantoor. De bandbreedte is de hoeveelheid data die tegelijkertijd getransporteerd kan worden op een netwerk. Hoe hoger de bandbreedte, hoe sneller je internet is. Je kan hierdoor dus ook sneller bestanden en documenten downloaden of versturen. Echter, het is wel belangrijk om de juiste balans te vinden; is de bandbreedte te hoog, dan betaal je vaak te veel. Is deze te laag? Dan bereik je misschien niet de gewenste internetsnelheid.

Combineer bekabeling & WiFi

Glasvezel is de beste basis voor snel internet, maar niet ieder kantoor kan daar gebruik van maken en het aanleggen is erg prijzig. Een combinatie van WiFi en bekabeling is in deze situatie een erg goede optie voor kantoorruimtes. Internet via een kabel is vele malen sneller en betrouwbaarder dan WiFi. Dit kan namelijk nog wel eens wegvallen, waardoor het kantoor dan tijdelijk geen gebruik meer kan maken van internet. WiFi zorgt daarentegen wel voor flexibiliteit, ieder apparaat kan verbinding maken. Ook handig voor als je regelmatig klanten of gasten ontvangt op kantoor.

Een andere manier om je WiFi te optimaliseren is het installeren van meerdere access points, goed verspreid over de ruimte. Deze zorgen voor meer capaciteit en dus voor een betere internetsnelheid. De WAX620 van netwerkspecialist NETGEAR is bijvoorbeeld erg geschikt voor het MKB. Dit access point biedt een zeer goede snelheid en capaciteit voor kleine en middelgrote bedrijven. Ook beschikt de WAX620 over WPA3, hierdoor is jouw netwerk voorzien van de hoogste WiFi-verbindingsbeveiliging.

Investeren

Tot slot is het erg belangrijk om te blijven investeren in het netwerk van kantoor. Veel kantoren zijn al bijna anderhalf jaar niet geüpdatet, terwijl de behoeftes, bijvoorbeeld door meer videobellen of bestanden op afstand delen, wel zijn toegenomen. Systemen ontvangen regelmatig updates, waardoor ze als gevolg daarvan steeds meer capaciteit innemen. Met als resultaat dat het netwerk trager wordt. Daarnaast vergen smart apparaten ook veel snelheid van het netwerk. Door om de paar jaar te investeren in het netwerk, bijvoorbeeld door een netwerksysteem met de nieuwste WiFi 6-technologie dat veel meer ruimte biedt aan apparaten en toepassingen, maak je jouw bedrijf future proof.

Terug naar nieuws overzicht