MSP trends en strategieën belicht op Europese MSP-congres

05-07-2021

MSP trends en strategieën belicht op Europese MSP-congres

Op 21 september vindt het eerste MSP Congres op Europees niveau plaats. De organisatoren verwachten topsprekers en meer dan 500 IT-resellers en MSP's uit 11 landen. Het online evenement combineert marktrelevante onderwerpen met baanbrekende technologieën en best practices om deelnemers te voorzien van strategische input en winstgevende zakelijke kansen voor een succesvolle M(S)SP-business.

In de cyberbeveiligingssector vereisen nieuwe bedreigingen voortdurend snelle, proactieve actie en een beveiligingsconcept dat is ontworpen voor de best mogelijke preventie om gegevensdiefstal en verlies te voorkomen. De MSP-markt in Europa blijft een stabiele, sterke groei vertonen. Om het bestaande potentieel te benutten, moet de IT-markt in Europa grondig worden bekeken, met aandacht voor trends, ontwikkelingen en land specifieke kenmerken. Distributeurs, verkopers en resellers kennen hun dagelijkse business, maar kunnen niet garant staan voor een strategische visie alleen. Daarom heeft Canalys, een toonaangevend marktonderzoeksbureau, zich als eventpartner aangesloten bij het MSP Congres en draagt bij aan het programma met begeleidende analyses.

"Veel van onze partners zijn goed gepositioneerd in de cyberbeveiligingssector, terwijl anderen al ervaring hebben opgedaan als MSP's. Onze partners bevinden zich dus op verschillende ontwikkelingsniveaus, en hebben allemaal een grote behoefte aan informatie. Hun drijfveren zijn inspiratie, knowhow en de nodige tools om hun dienstenaanbod uit te breiden. Op het MSP Congres vinden zij een ideale mix van expert kennis, cybersecurity en technologie sessies en best practice inzichten. Deze mix was voor ons de doorslaggevende factor om een actieve rol te spelen als eventpartner", zegt Klaus Schlichtherle, CEO van de Infinigate Group.

‘s Ochtends bouwt het online event voort op een aantrekkelijk single-track programma met experts van hoog niveau. Zo hoeven deelnemers niet te kiezen tussen de boeiende presentaties over trends, bedrijfsstrategieën en managed security services:

Matthew Ball, hoofdanalist en hoofd van het wereldwijde infrastructuur-, cloud- en cyberbeveiligingsonderzoek bij Canalys, bekijkt de pandemische drijfveren van cloudgebaseerde diensten in zijn keynote, "Targeting the managed services partner opportunity". Hij illustreert de impact die ze hebben op het benutten van nieuwe zakelijke kansen in managed (security) services.

De volgende presentatie "How to avoid the mistakes that MSPs make" door MSP-expert, consultant, blogger en boekauteur Richard Tubb richt zich op de uitdagingen bij de overstap van het traditionele break/fix-model naar een recurring revenue-model. Welke fouten kunnen er gebeuren, en hoe vermijden succesvolle MSP's ze? Richard Tubb verkocht eerst zijn eigen MSP-bedrijf voordat hij een toonaangevende MSP-media- en adviespraktijk oprichtte. Hij helpt eigenaars van IT-bedrijven de controle terug te nemen door hun tijd vrij te maken en een bedrijf op te bouwen dat zonder hen kan draaien.

Hans-Wilhelm Dünn, een gerenommeerde cyberbeveiligingsdeskundige in Europa en voorzitter van de Cyber Security Council Duitsland, adviseert onder meer de Duitse regering, overheidsinstellingen en grote ondernemingen. De Cyber Security Raad geeft vorm aan en bevordert de veiligheid van de economie en de samenleving in het tijdperk van digitalisering. In zijn presentatie "Asymmetrische setting in Cybercrime: Overzicht vanuit Europees perspectief. Hoe kunnen we de soevereiniteit van onze systemen terugkrijgen?" werpt Hans-Wilhelm Dünn een kritische blik op de uitdagingen in cybercrime vanuit Europees perspectief en bespreekt hij vroegtijdige preventiestrategieën en mogelijkheden om deze aan te pakken voor MSP's.

In de namiddag zijn er lokale MSP Best Practice Sessions over MSP-markten op nationaal niveau. Deze zullen in de respectieve landstaal of in het Engels worden gehouden. De virtuele tentoonstelling over de laatste technologische updates vervolledigt het concept van het evenement. De hele dag en vooral tijdens de pauzes hebben de deelnemers de tijd om de tentoonstelling te bezoeken en deel te nemen aan de technologiesessies om uitgebreide informatie te krijgen over tools en oplossingen voor een optimale implementatie van managed services.

Het eerste Europese MSP Congres op 21 september is het must-attend evenement voor alle Managed Service Providers en Value Added Resellers die geïnteresseerd zijn om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de MS(S)P sector, hun bedrijf aan te passen aan nieuwe eisen en nieuwe diensten te ontwikkelen. Kennisuitwisseling en netwerken met IT-dienstverleners op nationaal en internationaal niveau.

Meer informatie en het gedetailleerde programma:

MSP Congres - De Europese kennisuitwisseling (msp-congres.com)

Terug naar nieuws overzicht