Redactie - 06 juli 2021

Atos lanceert ThinkAI

Atos lanceert ThinkAI image

Atos introduceert ‘ThinkAI’: een strikt beveiligde en schaalbare oplossing die organisaties in staat stelt om hoogwaardige toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren. ThinkAI is speciaal ontwikkeld voor organisaties die traditionele applicaties op het gebied van high-performance computing inzetten en meer accurate en snellere simulaties met behulp van AI-toepassingen willen ontwikkelen. Tegelijkertijd biedt het een oplossing voor bedrijven die over meer rekenkracht willen beschikken bij het ontwikkelen van zulke geavanceerde toepassingen.

High-performance AI-toepassingen zijn een belangrijke toevoeging op traditionele HPC-simulaties en cruciaal om omvangrijke en complexe datasets effectief te kunnen ontsluiten en analyseren. In vergelijking met reguliere HPC-simulaties stellen simulaties die zijn gebaseerd op AI onderzoekers in staat problemen sneller en beter het hoofd te bieden. Zo biedt het een veel grotere nauwkeurigheid tegen een zeer betaalbare kosten. Daarnaast kunnen organisaties hun CO2-voetafdruk verkleinen en hun voorsprong op de concurrentie vergroten.

AI-applicaties - onder meer in de vorm van innovaties als Smart Cities of zelfrijdende auto’s - zijn volop in ontwikkeling. Hierbij lopen organisaties tegen verschillende barrières op, zoals de kwaliteit van data, security-issues en de schaalbaarheid van toepassingen. Het uitstippelen van een heldere AI-routekaart is dan ook van groot belang. ThinkAI is een volledig aanbod van HPC AI-oplossingen die organisaties kan ondersteunen. Het aanbod is gebaseerd op een complete reeks oplossingen: van consulting tot hardware- en softwaretoepassingen en van ontwikkeling tot en met implementatie.

“ThinkAI van Atos voorziet HPC-gebruikers van alle nodige bouwstenen, gedurende alle fases van hun AI-migraties en stelt hen in staat de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt toe te passen in onderzoek. Deze oplossing biedt ondersteuning aan wetenschappelijke organisaties en partijen in de industriële sector. Dit stelt hen in staat de nieuwste en de meest robuuste hardware- en softwareoplossingen in te zetten om de ontwikkeling van kritische AI-oplossingen te versnellen en de toegevoegde waarde van simulaties te vergroten”, vertelt Alex Norton, Principal Technology Analyst & Data Analysis Manager van Hyperion.

“Kunstmatige intelligentie heeft een nieuwe standaard gecreëerd voor applicaties in het wetenschappelijke en industriële domein door data om te zetten in waardevolle inzichten. Nu de complexiteit van toepassingen op het gebied van Machine Learning en de kosten die hieraan verbonden zijn, blijven groeien, is een high-performance AI-infrastructuur cruciaal voor organisaties die in hun research doorbraken willen realiseren. ThinkAI biedt een geïntegreerde en op maat gesneden oplossing voor organisaties in uiteenlopende sectoren”, aldus Agnès Boudot, SVP en Head of HPC & Quantum van Atos.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!