Redactie - 06 juli 2021

Tech Data biedt AspisID Identycore IAM as a Service

Tech Data biedt AspisID Identycore IAM as a Service image

Onlangs introduceerde AspisID Identycore, een professionele IAM as a Service-oplossing voor MKB-bedrijven. Vanaf heden wordt Identycore omarmd door Tech Data, end-to-end technologie distributeur. De Security-afdeling van Tech Data zal Identycore leveren aan de Benelux, het VK, Duitsland en de Franse markt. Alle resellers in deze Europese regio's zullen deze gloednieuwe IAM as a Service aan haar klanten aanbieden. Op deze manier kan Tech Data haar klanten “secure" houden.

IAM is cruciaal
Moderne netwerken zijn tegenwoordig vrijwel perimeter-loos. Technologieën zoals IoT, BYOD, Cloud en XaaS zien verschillende soorten gebruikers en apparaten die organisatorische gegevens verzamelen, verwerken, verzenden en opslaan vanaf vrijwel elke locatie. Een firewall is simpelweg niet genoeg. In plaats daarvan beveelt de best practice op het gebied van cyberbeveiliging aan dat de juiste mensen op het juiste moment toegang krijgen tot de juiste bronnen om hun werk uit te voeren. De enige manier om dit te doen en te bewijzen, is door Identity Management centraal te stellen in de beveiligingsstrategie van een organisatie.
Met identiteitsbeheer- en toegangssystemen kan de organisatie werknemersrechten beheren zonder in elke app als beheerder in te loggen. Belangrijk is dat identiteits- en toegangsbeheersystemen verschillende identiteiten bevatten, waaronder mensen, software en hardware zoals robotica en IoT-apparaten. Goede IAM helpt organisaties te voldoen aan wettelijke en regelgevende verplichtingen en maakt de organisatie minder kwetsbaar voor externe en interne aanvallen.

Waarom AspisID
“AspisID heeft naam gemaakt in Identity Access Management (IAM) en Privileged Access Management (PAM)”, zegt Arthur Willems, vendor manager EMEA Next Generation Security Solutions van Tech Data.
“Het implementeren van IAM vereist specialistische kennis, tools en ervaring, zoals de meeste dingen die met cyberbeveiliging te maken hebben. Omdat de service wordt geleverd door AspisID, hoeft u deze dure middelen en hulpmiddelen niet per se in huis te hebben. In plaats daarvan beheert u het commerciële element, en AspisID verzorgt namens u het technische aspect. Tech Data heeft ervoor gekozen om samen te werken met AspisID vanwege haar diepgaande technische expertise; ze hebben 25 specialisten die 9 Europese landen bedienen. Bovendien wordt hun service ondersteund door One Identity-technologie, die we toevallig ook verkopen in onze cyberbeveiligingsportfolio. En tot slot heeft AspisID een geweldige adviserende aanpak, waarvan we denken dat je die zult waarderen in termen van het helpen van je klanten”, zegt Arthur.

Toekomstbestendig
Met identiteitsbeheer- en toegangssystemen kan de organisatie werknemersrechten beheren zonder in elke app als beheerder in te loggen. Belangrijk is dat identiteits- en toegangsbeheersystemen verschillende identiteiten bevatten, waaronder mensen, software en hardware zoals robotica en IoT-apparaten. Good IAM helpt organisaties te voldoen aan wettelijke en regelgevende verplichtingen en maakt de organisatie minder kwetsbaar voor externe en interne aanvallen.
Het andere dat hier moet worden benadrukt, is dat goed uitgevoerde cyberbeveiliging vaak een katalysator voor innovatie is. Veel organisaties weten dat hun toekomst afhangt van een succesvolle digitale transformatie. Vaak lopen deze projecten vast of komen ze nooit van de grond vanwege de cyberbeveiligingsrisico's die eerst moeten worden opgepakt. Wanneer u cyberbeveiliging goed aanpakt, creëert het een veilige omgeving voor organisaties om te experimenteren met nieuwe manieren van werken.
Industrie-analist Gartner meldde dat organisaties zonder IAM-oplossing pervers 40% meer zouden uitgeven aan identiteits- en toegangsbeheer dan organisaties die een IAM-oplossing goed hebben geïmplementeerd.

Waarom Tech Data
“Tech Data heeft een van de sterkste netwerken om een dienst als Identycore te leveren”, zegt Eelco Veltenaar, managing director van AspisID. “Hun professionele partnernetwerk helpt ons om grotere stappen te maken op de Europese markt. Het hebben van IAM as a Service is een slimme manier voor organisaties om alle voordelen van IAM te benutten, zonder forse investeringen vooraf en doorlopende overheadkosten. Met Tech Data, dat helpt om de toegangsdrempels rond cyberbeveiliging te verlagen, kunnen we concurrerende prijzen bieden aan klanten”.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!