Redactie - 08 juli 2021

Tekstherkenner Go2UBL wordt onderdeel van Exact

Tekstherkenner Go2UBL wordt onderdeel van Exact image

Exact, dat onder meer boekhoudsoftware maakt, neemt het Nederlandse Go2UBL over. Daarmee wil het bedrijf digitale documenten automatisch verwerken.

Go2UBL uit het Nederlandse Beverwijk legt zich toe op het omzetten van gescande of digitale documenten naar UBL (Universal Business Language), om de gegevens vervolgens te kunnen gebruiken in boekhoudprogramma's. Het bedrijf wordt geleid door oprichter Rob Tolstra.

Handmatige boekhoudtaken beperken

Dat is waar Exact zich al jaren op toelegt. Met de overname wil het haar software verder uitbreiden zodat herhalende en handmatige boekhoudtaken zo veel mogelijk worden beperkt. "We zijn erg blij dat we aan de slag kunnen gaan met go2UBL. Met deze overname verbetert Exact de gebruikerservaring van onze oplossingen. We blijven investeren in onze software door middel van innovatie en implementatie van de nieuwste technologie", aldus Paul Ramakers, sinds vorig jaar de nieuwe CEO van Exact.

Exact nam de laatste jaren regelmatig sectorgenoten over. In 2019 nam het het Belgische WinBooks over. Vorig jaar volgden onder meer het eveneens Belgische Officient en het Nederlandse Unit4 Bedrijfssoftware. Hoeveel voor de overname voor Go2UBL wordt betaald, wordt niet meegedeeld.

In samenwerking met Data News

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!