Witold Kepinski - 10 juli 2021

Platinum Equity neemt Ingram Micro definitief over

Platinum Equity neemt Ingram Micro definitief over image

Platinum Equity neemt Ingram Micro, leverancier van technologische logistieke diensten en oplossingen, definitief van HNA Technology uit China, een onderdeel van HNA Group, in een transactie ter waarde van 7,2 miljard dollar. De verkoop is nu afgerond. Ingram Micro, opgericht in 1979 en met het hoofdkantoor in Irvine, Californië, is een integraal onderdeel van de technologie en commercie-ecosystemen en helpt haar partners de waarde van de technologie die ze maken, verkopen of gebruiken te maximaliseren.

Met een omzet van 49 miljard dollar in het fiscale jaar 2020 is Ingram Micro 's werelds grootste leverancier van technologische oplossingen en mobiliteits-, cloud-, platform- en supply chain-oplossingen. Ingram Micro, opgericht in 1979 en met hoofdkantoor in Irvine, Californië , is een integraal onderdeel van de technologie- en e-commerce-ecosystemen en helpt haar partners de waarde van de technologie die ze maken, verkopen of gebruiken te maximaliseren.

"Als grootste technologiedistributeur ter wereld speelt Ingram Micro een cruciale rol bij het helpen van bedrijven om te innoveren en zich aan te passen, wat vooral belangrijk is nu we uit de pandemie blijven komen", aldus Tom Gores, voorzitter en CEO van Platinum Equity . "De IT-prioriteiten van bedrijven verschuiven, e-commerce bloeit en het tempo van digitalisering blijft versnellen, waardoor de technologische producten, diensten en geavanceerde oplossingen die het bedrijf biedt belangrijker dan ooit zijn. We zijn verheugd om onze middelen en ervaring aan het werk te zetten om te helpen Ingram Micro navigeert door deze bijzonder vloeiende tijden."

Met meer dan 35.000 medewerkers en vestigingen in 60 landen bedient het bedrijf meer dan 170.000 klanten en partners met meer dan 1.600 leveranciers, waaronder 's werelds bekendste technologiebedrijven. Door zijn uitgebreide wereldwijde infrastructuur en focus op cloud, mobiliteit, technologielevenscyclus, supply chain en technologische oplossingen, stelt Ingram Micro zakenpartners in staat om efficiënter en succesvoller te opereren in de markten die ze bedienen.

"Voor Platinum is deze acquisitie het hoogtepunt van meer dan een decennium investeren in technologie en IT-distributieruimte", zegt Platinum Equity Partner Jacob Kotzubei, wiens team meerdere technologietransacties heeft geleid, waaronder de investering van Platinum Equity in Vertiv. "We kennen de sector goed en ons team is klaar om van start te gaan om Alain en de leiderschapsgroep van het bedrijf te ondersteunen. Met een sterke balans en toegang tot de financiële en operationele middelen van Platinum heeft Ingram Micro veel aantrekkelijke kansen in het verschiet."

Alain Monié zal Ingram Micro blijven leiden als Chief Executive Officer, ondersteund door zijn leiderschapsteam, en het hoofdkantoor van het bedrijf zal in Irvine, Californië blijven.

"We zijn trots om lid te worden van Platinum's wereldwijde portfolio van toonaangevende bedrijven en zijn verheugd om onze toekomst te beginnen met een prominente, in de VS gevestigde partner met de wens en substantiële middelen om onze innovatie en onze leveranciers- en klantenservice- en oplossingsstrategieën op een wereldwijde basis," zei dhr. Monié. "Platinum deelt onze visie voor Ingram Micro en is toegewijd aan het blijven ontwikkelen en aanbieden van innovatieve oplossingen in het hele IT-ecosysteem, terwijl het een superieure ervaring biedt voor onze klanten en leverancierspartners en een werkomgeving waarin onze medewerkers kunnen gedijen."

"Naast zijn kerndistributieactiviteiten heeft Ingram sterke capaciteiten opgebouwd op het gebied van logistieke diensten en cloud- en hybride cloudoplossingen", zegt Matt Louie, algemeen directeur van Platinum Equity "Het bedrijf heeft deze bedrijven methodisch opgebouwd door een combinatie van organische en acquisitieve investeringen. We verwachten deze inspanningen te versnellen en streven naar een nog hoger groeitraject."

Morgan Stanley & Co. LLC en Goldman Sachs & Co. dienden als financieel adviseurs, en Morgan Lewis als juridisch adviseur, voor Platinum Equity bij de overname van Ingram Micro. Willkie Farr & Gallagher LLP verstrekte juridisch advies voor financiering, JP Morgan, Bank of America en Morgan Stanley Senior Funding, Inc. verstrekte schuldfinanciering voor de overname.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!