Redactie - 10 juli 2021

KPN stopt laatste inbelnummer

KPN stopt laatste inbelnummer image

Na bijna 30 jaar stopt KPN het laatste inbelnummer. Vanaf 1 oktober 2021 is het niet meer mogelijk om via de analoge telefoonlijn in te bellen. Door de komst van DSL en glasvezel is het oude inbelnummer in onbruik geraakt om verbinding te leggen met het internet.

De klassieke telefoonlijn was in de jaren ’90 de eerste en enige manier om verbinding te maken met het wereldwijde web, het internet. Met behulp van een modem belden gebruikers in op een nummer om zo een internetverbinding tot stand te brengen. Met de komst van breedbandinternet (ADSL) kregen internetgebruikers in 1999 een alternatief voor het inbellen.

Vanaf begin jaren 2000 werd breedbandinternet steeds meer de norm. Tegen 2010 was het aantal klanten dat nog van de oude inbelverbinding gebruik maakte nihil. Daarom kondigde KPN eerder al aan te beginnen met de uitfasering van ISDN. Binnenkort ook met ISDN30, de communicatietechnologie achter het oude internet inbelnummer.

De weinige gebruikers die nog van het inbelnummer gebruik maken, worden of zijn hierover geïnformeerd en indien nodig worden ze geholpen om op een andere manier toegang te krijgen tot het internet, aldus KPN.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!