IBM koopt DevOps consultancy specialist BoxBoat Technologies

09-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM koopt DevOps consultancy specialist BoxBoat Technologies

IBM koopt voor een onbekend bedrag BoxBoat Technologies, een DevOps-consultancy en zakelijke Kubernetes-gecertificeerde serviceprovider. BoxBoat breidt IBM's containerstrategie en implementatieserviceportfolio uit om IBM's hybride cloudstrategie verder te bevorderen en de acceptatie van Red Hat OpenShift wereldwijd te versnellen.

"Onze klanten hebben een cloudarchitectuur nodig waarmee ze kunnen opereren in een traditionele IT-omgeving, private cloud en publieke clouds. Dat is de kern van onze hybride cloud-aanpak", zegt John Granger, Senior Vice President, Hybrid Cloud Services bij IBM. "Geen enkel cloud-moderniseringsproject kan slagen zonder een strategie voor containerisering, en BoxBoat loopt voorop op het gebied van innovatie op het gebied van containerdiensten."

BoxBoat, opgericht in 2016 en met het hoofdkantoor in Bethesda, Maryland , helpt klanten bij het opzetten van containers en Kubernetes als core enablers voor cloudoplossingen. Zijn trackrecord in het leveren van complexe cloudadviesprojecten omvat het adviseren van veel Fortune 100- en overheidsklanten over best practices in de sector, het moderniseren van bestaande DevOps-oplossingen en het containeriseren van bedrijfskritieke workloads.

Als gevolg van IBM's sterke toewijding aan de succesvolle reis van klanten naar de cloud, bouwt BoxBoat voort op IBM's voortdurende investeringen in hybride cloudservices en het stimuleren van groei binnen de markt voor professionele clouddiensten van 200 miljard dollar. Dit nieuws volgt op de overname door IBM van toonaangevende cloudservicebedrijven - Nordcloud en Taos - die in het eerste kwartaal van 2021 werden gesloten en IBM's multicloud-transformatie, managementexpertise en -mogelijkheden aanzienlijk uitbreidden.

Kubernetes en containers
Containers en Kubernetes zijn twee van de belangrijkste aanjagers van digitale transformatie van ondernemingen. Containerisatie van softwaretoepassingen maakt het leven van ontwikkelaars gemakkelijker door de computerinfrastructuur verder te abstraheren, en de acceptatie van containerplatforms voor ondernemingen neemt toe. Tegen 2025 zal meer dan 85 procent van de wereldwijde organisaties gecontaineriseerde applicaties in productie draaien, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van minder dan 35 procent in 2019. 2 Tegelijkertijd wordt Kubernetes - open source software voor het inzetten en beheren van die containers - in snel tempo de voorkeursmanier om digitale services op schaal en in meerdere clouds te bouwen. Uit het StackRox "State of Container and Kubernetes Security" Fall 2020-rapport blijkt dat 91 procent van de organisaties Kubernetes gebruikt om containers te orkestreren, en dat 75 procent van de organisaties Kubernetes actief gebruikt in de productie.

BoxBoat zal toetreden tot de snelgroeiende Hybrid Cloud Services-activiteiten van IBM Global Business Services, waardoor de capaciteit van IBM wordt vergroot om te voldoen aan de toenemende vraag van klanten naar containerstrategie en de kritieke mensen en procescomponenten van het cloudtransformatietraject. BoxBoat levert een volledig pakket aan services, waaronder aangepaste strategieën voor de acceptatie van Kubernetes en Enterprise Container Platform, applicatiecontainerisatie, DevSecOps, training en enablement. BoxBoat begeleidt ondernemingen met de juiste tooling, bedrijfsstrategie, workflows en processen om hun DevOps-doelen te bereiken.

"We hebben BoxBoat opgericht met het idee dat containers en DevOps een industriestandaard zouden worden met het potentieel om enterprise-IT te transformeren met bliksemsnelle workflows voor applicatie-implementatie", zegt Tim Hohman, CEO en medeoprichter van BoxBoat. "Door lid te worden van IBM kunnen we een gedeelde visie realiseren om klanten te helpen innoveren door met succes op containers gebaseerde applicaties on-premise en in de cloud te implementeren."

Het team van BoxBoat bestaat uit zeer bekwame ingenieurs met gemiddeld negen jaar ervaring in de sector, actieve open source-bijdragers, Kubernetes-beheerders, Kubernetes-toepassingsontwikkelaars en automatiseringsexperts. Hun hoogopgeleide werknemers hebben uitgebreide cloud-ecosysteemcertificeringen in Amazon Web Services, Docker, GitLab, Google Cloud Platform, Hashicorp, Kubernetes en Microsoft Azure-technologieën.

Het bedrijf heeft ook samenwerkingsverbanden met Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. BoxBoat was ook de eerste GitLab Certified Professional Services Partner.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Naar verwachting wordt dit dit kwartaal afgerond.

Terug naar nieuws overzicht