Redactie - 12 juli 2021

Vade krijgt Amerikaanse patenten voor Spear Phishing detectie technologie

Vade krijgt Amerikaanse patenten voor Spear Phishing detectie technologie image

Vade, speler in voorspellende e-mail security met een miljard beveiligde mailboxen wereldwijd, heeft aangekondigd dat het drie Amerikaanse patenten heeft gekregen met betrekking tot nieuwe technieken voor tekstgegevensvergroting die de nauwkeurigheid van detectie van zakelijke e-mailcompromissen (BEC) voor hun MSP-klanten verbeteren en Vade voor M365-eindgebruikers.

De nieuwe methode maakt gebruik van meerdere transformaties, zoals vertaling in meerdere stappen en vervanging van entiteiten om machine learning-modellen te trainen om spear phishing en BEC-e-mails te detecteren, en wordt geïmplementeerd in Vade voor M365, dat voorspellende AI-technologie en bedreigingsinformatie gebruikt om de nieuwste Microsoft 365 e-mailbedreigingen. Als zodanig zullen Vade's unieke nieuwe data-augmentatieplannen klanten in staat stellen om spear-phishing-e-mails te classificeren op basis van bedreigingstypologieën, waaronder eerste contact, CEO-fraude, belastingfraude, cadeaukaartfraude en advocatenfraude.

"De nieuwe mogelijkheden van Vade zijn essentieel om gemoedsrust te bieden dat we gewapend zijn met betere detectie en meer vertrouwen", zegt Scott Anderson, Senior Vice President bij Kelley Connect. "We zien nu al de tastbare voordelen van de technologie om deze altijd ongrijpbare phishing-aanvallen te dwarsbomen."

Volgens de FBI hebben BEC-aanvallen bedrijven vorig jaar maar liefst 1,8 miljard dollar gekost. Slechts één op de 40.000 e-mails van persoon tot persoon in de VS en één op de 250.000 in Europa zijn spear phishing of BEC. Deze beperkte hoeveelheid gegevens, evenals toegang tot de bestaande gegevens, kan het voor machine learning-modellen moeilijk maken om deze bedreigingen nauwkeurig te detecteren. Met de nieuwe technologie probeert Vade dit tegen te gaan door een grote dataset te genereren, wat leidt tot verbeterde modellen, betere detectie en minder valse positieven.

“Gecompromitteerde zakelijke e-mail is veel te vaak de reden voor grote financiële onrust binnen een bedrijf, alleen omdat er slechts een korte tekst is - geen URL, geen bestandsbijlage - die de detectie erg uitdagend maakt. Dit is vooral dringend nu een overgang naar een permanent extern personeelsbestand, "zei Sebastien Goutal, Chief Science Officer, Vade. "We hebben een team van onderzoekswetenschappers die zich toeleggen op het oplossen van cyberbeveiligingsproblemen op de lange termijn, en die een capaciteit ontwikkelen die buiten de fraudepreventieruimte kan worden geïmplementeerd."

Ga voor meer informatie over Vade voor M365 of om de oplossing te kopen naar Vade voor M365.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!