Redactie - 12 juli 2021

T-Systems en Shell werken nauwer samen

T-Systems en Shell werken nauwer samen image

T-Systems en Shell hebben een memorandum van overeenstemming (MvO) getekend om de digitale innovatie te bevorderen. Zo willen beide partijen de transitie naar netto nul-uitstoot van emissies versnellen. Shell levert duurzame energie aan T-Mobile US en T-Systems installeert in Duitsland meer dan 10.000 opladers voor elektrische voertuigen.

De MvO bouwt voort op de bestaande technologische relatie tussen Shell en T-Systems. De uitgangspunten van de overeenkomst tussen beide bedrijven zijn:

· Streven naar de netto nul doelstellingen van beide bedrijven, hun toeleveringsketens en klanten

· Samenwerken aan innovaties en diensten om de digitale transformatie van Shell te versnellen

· Gezamenlijk creëren van kansen voor investeringen in en toepassing van nieuwe bedrijfsmodellen gericht op CO2-reductie

Duurzame energie als accelerator Om de transitie naar netto nul te versnellen, levert Shell duurzame energie aan T-Systems’ zusterbedrijf T-Mobile US. Dit bedrijf heeft als doelstelling om eind 2021 op 100% hernieuwbare energie te werken. Op hun beurt sluiten NewMotion en Ubitricity, dochterondernemingen van Shell en leveranciers van laadoplossingen voor elektrische voertuigen (EV) in heel Europa, een contract met T-Systems voor de installatie van meer dan 10.000 EV-laders in Duitsland in de komende drie jaar.

Uitbreiding IT-producten en servicemogelijkheden

De samenwerking op het gebied van innovaties en diensten komt voort uit de vernieuwde wereldwijde masterserviceovereenkomst die Shell en T-Systems in 2020 hebben vastgelegd. Deze vervangt de huidige Dynamic Hosting Services-oplossing van Shell door de volgende versie van private cloud.

Beide bedrijven willen hun IT-producten en servicemogelijkheden verder uitbreiden en nieuwe gebieden van digitale innovatie verkennen, waaronder hybride en edge computing, verschillende vormen van dataopslag en 5G-connectiviteit. Shell heeft daarnaast immersiekoelingstechnologie geïnstalleerd voor meer computing- en energie-efficiëntie in een van de datacenters van T-Systems in Amsterdam.

Smart city-oplossingen

T-Systems en Shell doen ook onderzoek naar de haalbaarheid van smart city-oplossingen die steden helpen bij CO2-reductie en het genereren van geaggregeerde stadsdata. Zo zou bijvoorbeeld ‘Citykey’ EV-oplaad- en mobiliteitsdata kunnen leveren via een gebruiksvriendelijke app. Een ander voorbeeld is het onderzoek naar de haalbaarheid van slimme verlichtingsprojecten met op straatverlichting gebaseerde EV-oplaadmogelijkheden.

Bijdragen aan een energieneutrale samenleving

“We zijn verheugd om onze relatie met T-Systems te versterken en hen te helpen de belofte van netto nul-vermogen te realiseren en tegelijkertijd onze eigen doelstelling te verwezenlijken om tegen 2050 een energieneutrale onderneming te zijn”, aldus Elisabeth Brinton, Executive Vice President Renewables & Energy Solutions bij Shell. “Het vereist intensieve samenwerking met onze partners om de samenleving naar netto nul emissies te krijgen.”

Adel Al-Saleh, CEO van T-Systems: “We voelen ons verantwoordelijk te handelen in het belang van onze hele waardeketen. De samenwerking met onze klanten is hierbij cruciaal. De klimaatuitdaging vraagt om een gezamenlijke oplossing, geen enkel persoon of bedrijf kan dit alleen oplossen. Daarom hebben we duurzaamheid centraal gesteld in onze strategie als onderdeel van ons streven een toonaangevende Europese full-IT-serviceprovider te worden. De nieuw ondertekende MvO stelt Shell en T-Systems in staat om hun langdurige samenwerking optimaal te benutten en samen te werken op nieuwe gebieden die de samenleving ten goede komen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!