Atos en IBM bouwen veilige infrastructuur voor Ministerie van Defensie

Atos en IBM bouwen veilige infrastructuur voor Ministerie van Defensie

Atos en IBM bouwen veilige infrastructuur voor Ministerie van Defensie

12-07-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Atos en IBM bouwen veilige infrastructuur voor Ministerie van Defensie

Atos en IBM hebben hun plannen aangekondigd om samen te werken aan de bouw van een nieuwe, zeer geavanceerde digitale infrastructuur voor het Nederlandse Ministerie van Defensie. Het Nederlandse Ministerie van Defensie is van plan om geavanceerde technologieën, infrastructuurdiensten en expertise van Atos en IBM Global Technology Services te gebruiken om nieuwe datacenters te bouwen, het IT-systeem te beveiligen en een eigen breedband mobiel netwerk te bouwen om ervoor te zorgen dat geheime overheidsinformatie beschermd blijft.

"Ons werk aan baanbrekende IT (GrIT) markeert onze voortdurende toewijding aan het bouwen van veilige infrastructuren die wereldwijde klanten helpen hun digitale transformaties te versnellen", zegt Peter 't Jong, hoofd van Atos in Nederland. “Door samen te werken met IBM, een partner van wereldklasse met diepgaande ervaring in het helpen van overheidsorganisaties over de hele wereld bij het moderniseren met geavanceerde technologie, zullen we het ministerie helpen een wendbare organisatie op te bouwen op basis van een betrouwbare, beveiligde, toekomstbestendige en flexibele digitale infrastructuur."

Atos en IBM kondigden in januari 2021 de uitbreiding van hun strategische wereldwijde alliantie aan met als doel digitale versnelling, verhoogde productiviteit en lagere bedrijfskosten voor hun klanten te transformeren. Deze aankondiging versterkt de samenwerking en wederzijdse toewijding van de bedrijven om klanten te helpen open hybride cloud en AI te gebruiken om de digitale transformatie te versnellen, aldus Atos en IBM.

"Samenwerken aan GrIT met Atos, een van onze op duurzaamheid gerichte wereldwijde ecosysteempartners, versterkt onze missie om veilige infrastructuren te bouwen met behulp van open hybride cloud om klanten te helpen hun organisaties klaar te maken voor de toekomst", zegt Evaristus Mainsah, GM, IBM Hybrid Cloud en Edge Ecosystem. "Samen helpen we klanten, zoals het Nederlandse Ministerie van Defensie, hun digitale transformaties te versnellen door hun activiteiten te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen in een zeer beveiligde omgeving."

Terug naar nieuws overzicht
Security