Commvault start wereldwijde samenwerking met SoftwareONE

14-07-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Commvault start wereldwijde samenwerking met SoftwareONE

Commvault, wereldwijd leverancier van in bedrijfssoftware voor voor databeheer in omgevingen in de cloud en op locatie, maakt vandaag bekend dat het een samenwerking is aangegaan met SoftwareONE, een vooraanstaande leverancier van integrale clouddiensten en softwareoplossingen. De laatstgenoemde wordt de eerste wereldwijde Managed Service Provider (MSP) design partner van Commvault voor het leveren van op Metallic gebaseerde SaaS-oplossingen voor gegevensbescherming in de vorm van BackupSimple powered by Metallic.

BackupSimple is SoftwareONE's cloud-gebaseerde managed service aanbod voor het leveren van kritische data backup en recovery mogelijkheden voor bedrijven van elke omvang. BackupSimple is gebouwd op Metallic-oplossingen en wordt geleverd door SoftwareONE. BackupSimple beschermt en beheert gegevens van SaaS-applicaties tot endpoints en hybride cloud-workloads.

“Het doet ons een genoegen om samen te werken met SoftwareONE en zijn klanten toegang te bieden tot brancheleidende oplossingen voor databescherming. We vereenvoudigen het gebruik van Metallic voor partners en stellen hen in staat om te profiteren van de snelle time-to-value, lage kosten en beheereenvoud die kenmerkend zijn voor SaaS”, zegt Sanjay Mirchandani, de CEO van Commvault. “De combinatie van de klantgerichtheid en managed services van wereldformaat van SoftwareONE met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de oplossingen van Metallic draagt bij aan een snellere ontwikkeling van gestroomlijnde onboarding-, beheer- en facturatieprocessen en een optimale gebruikservaring. Samen gaan we een brancheleidende managed service-programma afleveren."

"Bij SoftwareONE maken we digitale transformatie van de bedrijven van onze klanten mogelijk door middel van innovatieve cloud- en technologieoplossingen", aldus Dieter Schlosser, de CEO van SoftwareONE . "We zijn vereerd om de eerste MSP design partner van Metallic te zijn, waarmee we ons managed services portfolio uitbreiden om de infrastructuur en kritische data van onze klanten in de cloud te helpen beschermen, beheren en optimaliseren. Onze managed services bieden de diepgaande technische expertise en 24x7x365 operationele mogelijkheden die onze klanten nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Met deze aanpak zijn onze teams voor digitale, commerciële technologische transformatie in staat om met onze klanten samen te werken. Het doel daarvan is hun agenda voor hun gebruikers aan te sturen als onderdeel van een werkplekmodernisering of om schaalbare moderne applicatielevering via de cloud voor gebruikers of partners mogelijk te maken, vrij van de dagelijkse operationele last."

Nu organisaties in sneltreinvaart overstappen naar de cloud bieden de oplossingen van Metallic managed service providers als SoftwareONE een laagdrempelige oplossing om hun klanten te voorzien van mogelijkheden voor databeheer met de eenvoud van SaaS. SoftwareOne profiteert daarbij onder meer van vereenvoudigd beheer, de noodzaak van minder infrastructuur en een kortere time-to-value. Dit wordt aangevuld met een veilige en schaalbare cloudinfrastructuur, mogelijkheden voor beheer op afstand en snelle onboarding van klanten op basis van een gericht programma en API’s. MSP-partners kunnen op die manier naadloze toegang bieden tot de functionaliteit van Metallic. Hun klanten profiteren daarmee van uitgebreide databescherming voor SaaS-oplossingen, endpoints, workloads van hybride clouds in combinatie met de storage-flexibiliteit van Metallic SaaS Plus.

"Partnerships zoals die tussen Metallic en SoftwareONE helpen de adoptie van SaaS door klanten te versnellen, terwijl MSP's meer keuze krijgen in hoe ze DPaaS op schaal inkopen en beheren", zegt Kevin Rhone, Senior Partnering Consultant, ESG. "Omdat MSP's van elke omvang Metallic kunnen inzetten om klanten direct en snel te onboarden zonder infrastructuur toe te voegen, kunnen ze de tijd tot omzet versnellen en de impactvolle kostenefficiënties, verminderd beheer en radicale schaalgrootte realiseren die Metallic kan bieden."

Dienstverleners die gebruikmaken van Metallic zullen in de praktijk de eenvoud en flexibiliteit van Metallic SaaS ervaren. De oplossing voorziet in een breed scala aan functies, zoals een veilige en schaalbare cloudinfrastructuur die door Metallic wordt beheerd, beheer op afstand, snelle onboarding van klanten via het Metallic MSP-portal, API’s, keuze uit diverse back-upbestemmingen via Metallic SaaS Plus, onderhoud en ondersteuning op basis van automatische updates en een uitgebreide en groeiende reeks van oplossingen voor databescherming voor onder meer endpoints, hybride clouds en SaaS-oplossingen.

MSP’s kunnen kiezen voor het model dat het beste voor hen werkt. Ze kunnen voor al hun behoeften rond het beheer van eindgebruikers een beroep doen op de gecombineerde kracht van het nieuwe Metallic MSP-portal en het beheerportal Metallic Hub. Indien gewenst kunnen ze een interface op maat te ontwikkelen om de oplossingen van Metallic op basis van een publieke API aan te bieden.

Metallic werkte samen met het SoftwareONE Managed Services team om een model te definiëren dat MSP's in staat stelt om het type engagement model te kiezen dat voor hen het beste werkt - of dat nu het gebruik van de gecombineerde kracht van de nieuwe Metallic MSP portal en het beheerportal, de Metallic Hub, is om alle eindgebruiker management behoeften af te handelen, of het creëren van een aangepaste interface die Metallic oplossingen aanbiedt via een publieke API.

Terug naar nieuws overzicht
Software