SLTN ziet groeiende rol voor Zerto oplossingen

14-07-2021 | door: Redactie

SLTN ziet groeiende rol voor Zerto oplossingen

De vraag naar oplossingen voor cloud data bescherming en -beheer neemt toe, naarmate meer bedrijven hun toekomst in de cloud zien. Systeemintegrator SLTN, op weg naar een positie als multi-cloudbroker, heeft alleen al het afgelopen jaar het aantal virtuele machines op hun eigen platform dat door Zerto-oplossingen wordt beschermd, zien verdubbelen. Dit sluit aan bij de groeiende vraag naar (multi)cloudoplossingen die in een recente IDC-whitepaper* werd gemeld. Uit het rapport bleek dat organisaties het moderniseren van hun infrastructuur, inclusief back-up en disaster recovery, als een topprioriteit beschouwen in 2021, waarbij 80% van alle nieuwe applicaties een thuis vinden in de cloud of de edge van het netwerk.

Nu bedrijven steeds vaker op zoek zijn naar precies de juiste oplossing voor hun - liquide - cloudvereisten, ziet SLTN een opkomende trend van bedrijven die van de ene naar de andere cloud willen overstappen, naar een hybride opstelling, of zelfs terug willen migreren van de cloud naar een on-premises infrastructuur om de kosten te beperken. Vanwege de gelijktijdige trend dat gegevensverlies niet langer acceptabel is en een markt die overstapt naar continue gegevensbescherming, ziet SLTN de behoefte aan software-agnostische oplossingen voor datamigratie en -bescherming, zoals die van Zerto, in de komende jaren alleen maar groeien.

SLTN's reis naar een multi-cloud broker

De evolutie van SLTN naar een multi-cloud broker is gebaseerd op uitgebreide ervaring in het ondersteunen van organisaties met hun gevirtualiseerde omgevingen van tal van leveranciers. SLTN startte als IBM-zakenpartner in 1997, maar omarmde, kort nadat het een van de eerste partners van VMware in Nederland was geworden, al vroeg de multivendor-aanpak, waarbij ook werd gewerkt met systemen van HP, Dell en Cisco.

De in 2004 aan het bedrijfsportfolio toegevoegde managed services evolueerden in 2012 naar managed services bovenop cloudservices. In datzelfde jaar ontwikkelde SLTN een SLTN-cloud, op basis van Vmware, waarmee SLTN een vertrouwde partner werd van organisaties die een op maat gemaakte oplossing zoeken voor hun infrastructuur- en beschikbaarheidseisen. De erkenning dat disaster recovery een essentiële service aan het worden was, leidde in 2014 tot een samenwerking met Zerto, die in 2017 werd uitgebreid met de opname van Zerto in de SLTN-cloud. Zerto is nu de standaard disaster recovery-oplossing van SLTN en het meeste van SLTN's datamigratiewerk wordt ook met Zerto-oplossingen uitgevoerd.

Het datasilorisico van moderne applicaties

Bij het overhevelen van klanten naar het platform van hun keuze heeft SLTN te maken met de uitdagingen op het gebied van databescherming van moderne cloudapplicaties, in een tijd waarin ook beveiligingsrisico's toenemen. De IDC-whitepaper meldde dat 95,1 procent van de organisaties in de afgelopen 12 maanden werd getroffen door een ransomware- of andere malware-aanval, waarbij meer dan 80 procent melding maakte van verlies van bedrijfsgegevens bij ten minste één aanval. SaaS- of cloud-native gecontaineriseerde applicaties verergeren de fragmentatie van data-opslag en vereisen afzonderlijke oplossingen voor databescherming en noodherstel.

SLTN verwacht dat nieuw aangekondigde Zerto-oplossingen zoals Zerto Backup voor SaaS en Zerto voor Kubernetes deel gaan uitmaken van hun toolkit om de gegevens van hun klanten veilig en beschikbaar te houden.

*“IDC White Paper, gesponsord door Zerto, The State of Data Protection and Disaster Recovery Readiness: 2021, #US47606921 April 2021”

Terug naar nieuws overzicht